Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

IFK Göteborg kryssar sig igenom serien – exakt som ifjol

Kryssen avlöser varandra för IFK Göteborg. Då väntar två riktiga ödesmatcher innan EM-uppehållet. Två matcher som kan komma att avgöra hela säsongen.
– Det är två matcher som kan komma att definiera hela säsongen, säger Sebastian Eriksson.

Förra säsongen slutade IFK Göteborg på en tolfteplats i allsvenskan. Det mycket tack vare att laget kryssade och kryssade.

Det skulle sluta på 13 oavgjorda matcher av 30.

Bättring den här säsongen?

Nja, inte direkt.

För på de sex första omgångarna har IFK Göteborg redan kryssat fyra gånger och påminnelserna om förra årets kräftgång har gjort sig påmind.

– Det känns som förra året ... vi vinner inga matcher och vi tappar mark direkt, säger Sebastian Eriksson och suckar:

– Det är bättre att vinna två och förlora två än att kryssa fyra. Vi får se upp nu så att vi inte hamnar för långt efter. Det är två matcher kvar innan EM och vi måste försöka vinna båda två.

LÄS MER: Fotboll: Fem punkter Blåvitt

Är det tufft att åka på alla kryssen?

– Ja, absolut! Det är segt att inte få trepoängarna utan bara ta en poäng hela tiden.

Sju poäng på sex matcher, det är ni knappast nöjda med?

– Givetvis inte. Samtidigt har vi många nya killar i laget och vi har inte gjort så många matcher tillsammans. Det känns ändå ganska stabilt. Vi spelar inte dåligt. Vi håller nollan igen nu men vi är inte riktigt där anfallsmässigt. Det är det som tar tid och är det svåraste att sätta i fotbollen. Vi får se till att vinna de två matcherna som är kvar nu och sen jobba stenhårt under sommaren.

LÄS MER: Yahya Kalley tillbaka efter tuffa skadefrånvaron: ”Förstått vilken tur jag har”

Två matcher innan EM – två matcher som kan avgöra säsongen

Tobias Sana är inne på samma linje som sin lagkamrat.

– Det är verkligen hundratio procent att vi inte är nöjda med det här. Vi hade önskat att vi hade haft fler poäng och det är lite likt förra året ... vi måste vässa offensiven för defensivt känns vi stabila. Nu är det två omgångar kvar innan sommarpausen och om vi kan plocka sex poäng där då känns det mycket bättre, säger han.

LÄS MER: Fjärde krysset för IFK Göteborg – endast en seger på sex första

Sebastian Eriksson menar på att de två kommande matcherna mot Sirius på hemmaplan och serieledande Djurgården på bortaplan kan komma att bli avgörande för hela säsongen.

– Det är två viktiga matcher kvar här och två matcher som lite kan komma att definiera hela säsongen. Vi får se till att slicka såren nu och sen har vi några dagar till nästa match och då jäklar ska vi vara redo, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.