IFK Göteborg krossat borta mot Hammarby

IFK Göteborg får av allt att döma säga hej då till den allsvenska guldstriden. På Tele2 Arena blev laget krossat av Hammarby som vann med 6-2.
– Det är pinsamt, säger Victor Wernersson.

|

Inte sedan 1-3-förlusten borta mot AFC Eskilstuna i mars har Göteborg släppt in fler än två mål i allsvenskan. I Stockholm gjorde Hammarby tre mål innan 13 minuter var spelade.

Redan efter 1.45 placerade Vladimir Rodic in 1-0, fem minuter senare borrade Darijan Bojanic mycket vackert in 2-0 med ett skott från långt håll. Och efter drygt tolv minuter styrde Imad Khalili in trean från nära håll.

Mardrömsstart? Jo, tack!

– Vi visste på förhand att det kanske var den tuffaste bortamatchen för året, och vikten av att få en bra start så att inte Hammarby får publiken i ryggen. Det blev raka motsatsen, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi efter matchen.

Snabb reducering

IFK Göteborg reducerade visserligen efter 19 minuter genom ett självmål som Giorgi Kharaishvili låg bakom, men då var uppförsbacken redan alltför brant.

Tidiga byten på de offensiva pjäserna Aron Johannsson och Imad Khalili gjorde att Göteborg kom in mer och mer i matchen och strax innan halvleken var slut fick Kharaishvili ett drömläge att sätta 3-2, fint framspelad av Lasse Vibe. Men Johan Wiland kom ut snabbt och stod för en benparad på georgierns avslut.

Andra halvlek blev inte särskilt roligare för Göteborg. Kharaishvili gjorde bortalagets andra mål i matchminut 57, men strax dessförinnan och strax därefter hade Hammarby gjort mål genom Richard Magyar och Mads Fenger.

Åttonde raka förlusten på Tele2

Hammarby skulle göra även 6-2 genom Muamer Tankovic innan matchen var slut. Göteborg har nu åtta raka förluster på Tele2 Arena (matcher mot Djurgården inräknade).

– Det är tungt att komma hit och förlora med 6-2 och släppa in sex mål. Men vi får berömma Hammarby. De gör bra mål och är effektiva. För oss är det viktigt att studsa tillbaka på ett så bra sätt som möjligt mot Sirius på lördag. Men det är klart vi hade hoppats på så mycket mer, säger Asbaghi.

Det är dessutom första gången sedan 1997 som Göteborg släpper in sex mål i allsvenskan. Då vann Halmstad på Örjans Vall med 6-0.

Victor Wernersson hade svårt att analysera vad som hände i inledningen av matchen.

– Det är svårt att säga så här direkt efter. Det är inte mycket som stämmer. Det är pinsamt. Sen kan man inte säga att det är den spelaren eller den, vi som lag gör för enkla misstag och släpper in för enkla mål. Sen ska man inte ta bort för mycket från Hammarby.

IFK Göteborg har nu åtta poäng upp till serieledande AIK. Den marginalen kan bli nio poäng om Djurgården vinner mot Helsingborg under måndagskvällen. Sju omgångar återstår.