Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/29

IFK Göteborg kollapsade i Örebro: "Vi får be om ursäkt"

Blåvitt fick se sig besegrade borta mot Örebro SK med 4-2, efter en kollaps i den första halvleken där man släppte in fyra mål på 35 minuter. – Vi får be om ursäkt till alla IFK Göteborgs supportrar,, säger Lennartsson efter matchen.

IFK Göteborg åkte på en praktsmäll av sällan skådat slag när man inledde matchen borta mot Örebro SK på Behrn Arena. Inför matchen låg bägge lagen på samma poäng (18), men på plan var det en rejäl klasskillnad.

Gästerna hade knappt en tillstymmelse till spel och man var det svagare laget, med stor marginal, på samtliga delar utav plan. Örebro framstod som ett topplag i sammanhanget och målen lät sig inte dröja.

Anfallaren hade lekstuga

Redan efter tio minuter kunde Nahir Besara ge närkingarna ledningen när Mattias Bjärsmyr gått bort sig helt, förlorat en nickduell med Mårtensson  och släppt ÖSK-anfallaren helt fri.

Efter ledningsmålet var det fritt fall för gästerna och inom loppet av 25 minuter hade man släppt in totalt fyra mål, tre gjordes av Nahir Besara som hade lekstuga på Behrn Arena.

Vad som sades i omklädningsrummet efter den fiaskoartade halvleken vet bara IFK Göteborg, men positiva toner var det garanterat inte.

– Vi får be om ursäkt till alla IFK Göteborgs supportrar, till alla som har sympatier, engagemang och intresse för Blåvitt, säger Jörgen Lennartsson direkt efter matchen.

Han fortsätter:

– Det var den sämsta halvleken som jag varit med om sedan jag kom hit 2015, det var inte mycket rätt. Man kan alltid fråga sig varför det blev så, men det är en fråga som det inte finns bara ett svar på.

Den påbörjade vändningen räckte inte

Under den andra halvleken vaknade gästerna helt plötsligt upp från dvalan man verkat befinna sig i och istället var det Örebro SK som fick se sig pressade. 14 minuter in fick Blåvitt dessutom skriva in sig i målprotokollet när mittbacken David Boo Wiklander, i en hörnsituation, sparkade in bollen i öppet mål.

Målet skulle väcka göteborgarna än mer till liv och när Tobias Hysén kapades av ÖSK-målvakten i straffområdet, fick Emil Salomonsson chansen att halvera underläget. Något han också gjorde med en säker straff nere i den vänstra stolproten.

Hur sugna IFK Göteborg än var på att bjuda de tillresta, klart missnöjda, supportrarna på en bragdvändning så räckte viljan inte till.

Den katastrofala starten blev avgörande och Blåvitt får slicka såren till returmötet på Gamla Ullevi om en vecka.