Poya Asbaghi från matchen mot Ålborg.
Poya Asbaghi från matchen mot Ålborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

IFK Göteborg jagar första segern mot Helsingborg

Efter danskt och norskt motstånd väntar en allsvensk seriekonkurrent för IFK Göteborg i årets tredje träningsmatch, Helsingborgs IF på Bravida arena på lördagen.
– Två lag som vill slåss i samma ände av tabellen, säger Poya Asbaghi.

ANNONS

Förlust med 2-3 mot Ålborg och 0-1 mot Sarpsborg. Där har ni IFK Göteborgs resultatmässiga inledning av 2020. Är detta något som bekymrar IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi inför lördagens möte med Helsingborg?

– Resultaten är jag inte bekymrad över. Däremot har vi inte lyckats prestera över 90 minuter. Det är försäsong, jag har förståelse för det. Indikationen är att det fortfarande finns att jobba på, säger han.

IFK-tränaren har sett positiva bitar i båda matcherna.

– Mot Ålborg var det offensiva spelet stundtals bra, mot Sarpsborg höll vi ihop lagdelarna bra och släppte till få chanser. Skulle man lägga ihop de två prestationerna hade vi haft en bra helhet.

ANNONS

Allsvenska Helsingborgs IF står för motståndet på lördagen. Poya Asbaghi vet vad han vill se.

– Dels att vi orkar spela fler minuter, det är lite av målsättningen. Vi har haft en del byten i de två första matcherna, de kan bli färre nu. Jag vill gärna se att några orkar närmare 90 minuter, säger IFK-tränaren.

"Fick en reaktion på träningen"

Han pekar på en sak till.

– Att vi står upp bra mot en seriekonkurrent, som jag vet vill slåss i samma delar av tabellen som vi.

IFK kommer till spel utan Rasmus Wikström, Patrik Karlsson Lagemyr, Hosam Aiesh och Nzozi Toko.

Calle Persson är fysioterapeut i Blåvitt.

– Hosam fick en reaktion på träningen i fredags, där har vi valt att anpassa hans tärningsbelastning de närmsta dagarna för att få igång honom för fullt på lägret, säger Calle Persson.

Toko är närmare full träning.

– Han har fått en smäll på underkroppen där vi har bestämt att avlasta honom över matchen, säger IFK:s fysioterapeut.

10 februari åker IFK på träningsläger i Portugal och möter på torsdag Louletano D.C.

Möjlig startelva

Giannis Anestis – Alexander Jallow, Kristopher da Graca, André Calisir, Victor Wernersson –August Erlingmark, Alhassan Yusuf – Sargon Abraham, Tobias Sana, Giorgi Kharaishvili – Robin Söder.

Övriga spelare i matchtruppen: Tom Amos, Adil Titi, Amin Affane, Emil Holm, Noah Alexandersson, Tim van Assema, Lucas Kåhed.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS