IFK Göteborg föll efter tre raka Sirius-mål

Hur bär man sig åt för att tappa 2-0 till 2-3 mot allsvenskans jumbolag? Fråga vilken godtycklig spelare i IFK Göteborg som helst. Det var nämligen precis det som Blåvitt gjorde.

ANNONS
|

Termometern visade 29 grader i Uppsala när Sirius och IFK Göteborg blåstes igång på öststatsreliken Studenternas. Då gäller det att spela klimatsmart – eller att åtminstone försöka hålla huvudet kallt.

Det lyckades Blåvitt hyfsat med – men bara i 45 minuter. IFK hade bra koll och kontroll på första halvan av den här matchen, inte minst sedan Emil Salomonsson dundrat in en straff riktigt snyggt redan i 13:e minuten. Giorgi Kharaishvili ökade på till 2-0 i 37:e minuten efter en riktigt vacker slalomåkning mellan Sirius-spelarna och med ett distinkt högerskott i ena nedre hörnet.

LÄS MER:Besviken Hysén efter Sirius-förlusten

Men på stopptid kom reduceringen. Fotbollen lekte biljardkula i IFK:s straffområde efter en frispark, och till sist kunde Philip Haglund peta in 1-2.

ANNONS

Efter sidbytet var IFK desto mindre klimatsmart.

Två raka Sirius-straffar

Ja, Blåvitt spelade faktiskt inte alls smart då. De lät Sirius ha all boll och sprang sig i stället trötta i hettan, och både Emil Salomonsson och David Boo Wiklander orsakade varsin tveksam straff (IFK:s var också högst diskutabel). Det betydde i sin tur två elvametersmål från Jesper Arvidsson.

LÄS MER:Poya Asbaghi upprörd över dubbla Sirius-straffarna

Först då, i underläge, lyfte IFK laget och började få åtminstone lite mer boll och spel. Sista tio minuterna av ordinarie tid fick Sirius dessutom klara sig utan sin frilägesutvisade målvakt Lukas Jonsson – men inte ens det hjälpte IFK Göteborg mot jumbolaget.

Ja, inte ens de sju (!) tilläggsminuterna gjorde någon skillnad.

LÄS MER:Så bra var Blåvitt-spelarna mot Sirius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS