Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Blåvitt ställs mot FC Köpenhamn. Bild: Bildbyrån, TT

IFK Göteborg drog nitlotten – ställs mot FC Köpenhamn

Under måndagen lottades Blåvitts motståndare till Europa Leagues andra kvalomgång.
I stället för The New Saints från Wales, eller Motherwell från Skottland blev det danska FC Köpenhamn.
Den klart svåraste lotten IFK kunde få.
– Men absolut ingen övermäktig uppgift, säger tränaren Poya Asbaghi.

I egenskap av svenska cupmästare går IFK Göteborg in i Europa League-kvalets andra omgång.

Inför måndagens lottning var laget oseedat och kunde därmed ställas mot antingen The New Saints, Motherwell eller FC Köpenhamn.

Det blev FC Köpenhamn. Nitlotten.

Den danska storklubben har skördat stora framgångar i Europa och tog sig till kvartsfinal i Europa League så sent som i år.

Då förlorade laget med 1–0 efter förlängning mot Manchester United. 2010-2011 tog sig laget hela vägen till åttondelsfinal i Champions League. I laget spelar svenskarna Karl-Johan Johnsson och Pierre Bengtsson.

– Det är klart att vi kunde ha fått en enklare lottning, Köpenhamn var det bästa laget på förhand. Sedan vet jag för lite om de två andra lagen för att kunna säga hur stor skillnaden är. Men vi är glada att vi får spela matchen på hemmaplan. Nu gäller det att vi gör en liknande prestation som vi gjorde mot Malmö i cupfinalen, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi.

Vad ger du er för chanser?

– Svårt att säga. Jag tycker någonstans att ju större favorit du är i en match desto fler minuter vill du ha att spela matchen på. Eftersom det bara är ett enkelmöte nu känner vi definitivt att vi kan störa FC Köpenhamn ta oss vidare nästa omgång. Det är ingen övermäktig uppgift, men det krävs en topp-topp-prestation.

Vad talar för er?

– Vi har visat att vi är svårslagna. Inte bara i cupen utan också i allsvenskan där vi, trots en stor poängmässig besvikelse, har varit ett svårslaget lag. Det kan tala för oss i en match mot FC Köpenhamn.

Hur kul ska det bli att spela den här typen av match?

– Det är alltid kul att spela matcher i allsvenska, men det är klart att det är en rolig utmaning att få mäta oss mot internationellt motstånd. Se var vi står som lag.

Matchen kommer att spelas i Göteborg, men inte på IFK Göteborgs hemmaarena Gamla Ullevi. Anledningen är att damlandslaget EM-kvalar mot Ungern där under samma kväll. Istället kommer Blåvitt ta sig an FC Köpenhamn på Ullevi.

– Ja, den matchen kommer att spelas på Ullevi eftersom damerna spelar på Gamla Ullevi, bekräftar Erica Berghagen, IFK Göteborgs marknads- och kommunikationschef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.