Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

IFK Göteborg besegrade Tromsö i Spanien

Årets tredje försäsongsmatch slutade med seger för IFK Göteborg – efter Elias Hagens vackra volleyträff i den första halvleken.
Samtidigt debuterade Adam Carlén medan Suleiman Abdullahi öppnade målkontot i den blåvita tröjan.
– Bollen kom så fint så jag var tvungen att prova, säger Elias Hagen efteråt.

IFK Göteborg är på plats i Spanien för årets försäsongsläger. Under måndagen spelades den första matchen av två, där den norska fjolårssjuan Tromsö stod för motståndet.

En längre rad välbekanta namn missade matchen av olika anledningar. Däribland Marcus Berg, Johan Bångsbo, Sebastian Ohlsson, Sebastian Eriksson, Anders Trondsen, Eman Markovic och Sebastian Hausner.

Samtidigt fick nyförvärvet från Degerfors, Adam Carlén, debutera i de blåvita färgerna – i sin helt nya position som mittback. Det blev inga insläppta mål för Carlén, men en blandad insats allt som allt med ett par missade passningar och resoluta brytningar.

Elias Hagen med drömmål

IFK Göteborg skulle få en kanonstart på matchen.

Efter endast åtta minuter fick laget en hörna som rensades undan. På returen stod nyförvärvet Elias Hagen redo och laddade med högerfoten. Med en vacker volleyträff kunde norrmannen prickskjuta in sitt första mål i de blåvita färgerna.

Elias Hagen kommenterar debutmålet efter matchen:

– Det såg bra ut! Först tänkte jag bara att jag skulle träffa bollen bra, men jag trodde inte att den skulle gå in, men det gjorde den, säger han och fortsätter:

– Bollen kom så fint så jag var tvungen att prova!

Trots att Tromsö hade mer boll i den första halvleken, och testade Pontus Dahlberg vid ett par tillfällen, var det IFK Göteborg som var både hetare och mer konkreta framåt.

Inte minst när 19-årige Johannes Selvén bröt spelet på mittplanen, stod för en snabb tvåfotsdribbling och serverade Suleiman Abdullahi i djupet. Sommarförvärvet gjorde inga misstag framför mål och placerade kyligt in 2–0 till IFK Göteborg efter halvtimmen spelad.

Provspelaren fick hoppa in

Den andra halvleken blev en händelsefattig historia där IFK Göteborg hade mer boll och Tromsö försvarade lägre. De riktigt stora målchanserna uteblev och Blåvitt kunde spela av matchen.

Närmast mål kom IFK Göteborg via en dubbelhörna där den sista resulterade i en lurig nick från Gustaf Norlin som Tromsös målvakt Jaob Haugaard fick sträcka ut på.

Med bara fem minuter kvar valde Mikael Stahre att byta in den provspelande offensiva mittfältaren Malick Junior Yalcouye, 17, som enligt GP:s uppgifter är nära en övergång till klubben. Det sker däremot tidigast i november när ivorianen, som tillhör den ansedda akademin Asec Mimosas, fyller 18 år.

Hagen nöjd med insatsen

Det var en nöjd Elias Hagen som mötte media efter matchen.

– Vi försökte spela bollen hela vägen bakifrån och det gick bra. Jag var väldigt delaktig, det kändes skönt, säger han.

Var det din bästa insats hittills?

– Ja det vill jag nog säga.

Känner du att du har kommit in i det mer nu?

– Ja, det kommer mer och mer när man får lite tid tillsammans, så är det.

Han tycker samtidigt att segern mot Tromsö, lagets tredje försäsongsmatch för året, var den bästa hittills.

– Ja det skulle jag säga. Ganska solida, vi släppte inte till så mycket målchanser och vi har en boll i stolpen och kunde haft fler mål. Det kändes bra.

Så startade IFK Göteborg

Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Adam Carlén, Oscar Wendt, Alai Ghasem – Elias Hagen, Gustav Svensson – Johannes Selvén, Hussein Carneil, Gustaf Norlin – Suleiman Abdullahi.

LÄS OCKSÅ: En månad med Elias Hagen – vad har Blåvitt fått se?

LÄS OCKSÅ: Mikael Stahres lägerplan – det här vill han se av sitt Blåvitt

LÄS OCKSÅ: Marcus Berg hoppas matcha igång säsongen i Spanien

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.