IFK Göteborg sparkar Roland Nilsson

Roland Nilsson har gjort sin sista match som tränare för IFK Göteborg. På sin hemsida meddelar klubben att forne storspelaren sparkas.

ANNONS
|

Säsongen har inte blivit som IFK Göteborg hoppats. Trots flera tunga värvningar i form av bland annat Simon Thern och Marek Hamsik har det blåvita laget inte fått det att stämma.

I stället har det blivit kryss – i mängder.

När allsvenskan pausades för EM-uppehåll hade IFK Göteborg endast vunnit en match. Och placerar sig därmed på en tiondeplats i tabellen, med blott nio inspelade poäng.

Detta har nu lett till konsekvenser. IFK Göteborg väljer att sparka huvudtränare Roland Nilsson.

– Uppdraget var väldigt tydligt när Rolle kom in i höstas. Situationen var sådan att vi skulle klara det allsvenska kontraktet 2020 och bygga vidare därifrån. Rolle har på ett väldigt professionellt sätt bidragit med kunnande, erfarenhet och positivitet under sin tid hos oss. Han har lagt ner sin kropp och själ i sitt arbete hos oss och det tackar vi honom för, säger Pontus Farnerud på klubbens hemsida.

ANNONS

GP erfar att beslutet att sparka Roland Nilsson fattades under onsdagen.

Mikael Stahre uppges ersätta

Så vem är ersättaren? Enligt Fotbollskanalen förhandlar klubben med Mikael Stahre som var huvudtränare för IFK Göteborg mellan 2012 och 2014. Uppgifter som även GP tagit del av.

LÄS MER:IFK Göteborg uppges förhandla med Mikael Stahre

– När vi har någonting klart kommer vi att kommunicera det, säger Pontus Farnerud.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS