IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson.
IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson. Bild: DANIEL STILLER

IFK Göteborg delar ut stipendium till minne av Gunnar Larsson

IFK Göteborgs akademi låg Gunnar Larsson varmt om hjärtat. Därför känns det logiskt att det utbildningsstipendium som årligen ska delas ut till hans minne riktar sig däråt.
– Det här blir verkligen ett fint sätt att minnas honom, säger Mats Engström, IFK Göteborgs nuvarande ordförande.

ANNONS
|

Under nästan 20 år ledde Gunnar Larsson, som ordförande, IFK Göteborg till enorma framgångar både i Sverige och i Europa.

Det blev bland annat dubbla Uefa cup-guld på 80-talet.

I måndags avled Gunnar Larsson i covid-19, 80 år gammal. Han hade sin fru och två av sina fyra barn vid sin sida.

– Vi fick komma in till honom på sjukhuset och han var glad att vi kom. Han var glad över deras närvaro. Vi satt med honom vid sista andetaget, berättade hans fru Maria då.

– Hemskt tråkiga nyheter. Det är djupt tragiskt. Hela IFK Göteborg är i sorg. Våra tankar går framförallt till de anhöriga, familjen i första hand, tillade IFK Göteborgs nuvarande ordförande Mats Engström.

ANNONS

LÄS MER:IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson avliden i covid-19

För att hedra Gunnar Larsson kan den som vill skänka en gåva till nyinstiftade Gunnar Larssons Stipendiefond.

Den riktar sig till de unga.

Ett årligt utbildningsstipendium kommer att delas ut till en eller flera engagerade kvinnliga eller manliga ungdomsledare inom IFK Göteborgs akademi.

– Av spelarna som var med under IFK Göteborgs storhetstid var det många som hade kommit till akademin i tidig ålder. Gunnar vurmade för det. Och när vi diskuterade med familjen förstod vi att deras önskan var att hitta något vid akademin. Då växte det här fram och det blir ett bestående minne, säger Mats Engström och tillägger:

– Gunnar var också en fantastisk ledare. Därför känns det väldigt bra att dela ut stipendiet till just en ledare, inte nödvändigtvis en tränare som står på planen. Det här kan uppmuntra och kanske kan vi få fram en ny Gunnar Larsson framöver.

LÄS MER:Ett beslut som skulle påverka fler än de blåvita

Stipendiet kommer att delas ut för första gången under IFK Göteborgs årsmöte 2021.

– Tillsammans med familjen kommer vi vara med och ta fram lämpliga kandidater. Sedan har vi också tankar på att vara med och bidra i det här, säger Mats Engström.

Gunnar Larsson begravs den 28 maj.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS