Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det är inte första gången Sveriges tidigare landslagskapten, historiens meste målskytt, skickar små kärlekspilar mot Janne Andersson", skriver GP:s Mattias Balkander, på plats i Ryssland. Bild: TT, GP

Ibrahimovic utspel väcker frågor

Det problematiska med Zlatan Ibrahimovic ”det är jag som bestämmer coach”-utspel är inte att det görs, utan på vilka grunder.

Det är inte första gången Sveriges tidigare landslagskapten, historiens meste målskytt, skickar små kärlekspilar mot Janne Andersson.

Det hände i Los Angeles efter debuten för Galaxy, det hände nu igen.

I samband med en presskonferens för sin nya samarbetspartner i Moskva som Expressen bevakade på plats förklarade Zlatan att han inte kommer se Sverige på plats, att han enbart har kontakt med folk i landslagsledningen och att det är han som bestämmer vem som är coach i landslaget.

LÄS MER: Zlatan har landat i Ryssland

Skämtsamt?

Inte bara.

Konsekvensen blir att Ibrahimovic dagar före landslagets VM-premiär mot Sydkorea, trots förhoppningar om motsatsen, hamnar i blågult centrum och därmed per automatik sätter extra press på förbundskapten Janne Andersson.

Det är inget ifrågasättande, mer en slags markering. ”Se mig, hör mig”.

Dock påverkar det förbundsledningens trovärdighet.

I alla fall initialt.

Finns det minsta uns av substans i vad Zlatan Ibrahimovic uttrycker? Går Håkan Sjöstrand och Karl-Erik Nilsson ”Ibras” ärenden?

Och vilka skulle de i så fall vara?

Vis av erfarenhet syftar Zlatan Ibrahimovic utspel numer mest om att stärka sitt eget varumärke och de företag han arbetar tillsammans med.

Det är där hans lojalitet finns.

Att påstå att han har makt över beslut runt landslaget, trots att han drog sig tillbaka för två år sedan, blir därför helt ologiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.