Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andrea Staccioli, Alberto Lingria
Bild: Andrea Staccioli, Alberto Lingria

Ibrahimovic mot Kulusevski – svenskt stjärnmöte i Serie A

Zlatan Ibrahimovic mot Dejan Kulusevski. Gammalt mot nytt. Ikväll ställs Milan mot Parma och frågan är om Dejean Kulusevski är redo att ta över stafettpinnen från Zlatan Ibrahimovic som Sveriges bästa fotbollsspelare.

För ett drygt halvår sedan blev det klart att Dejan Kulusevski värvas av Juventus. Landslagsmittfältaren som för närvarande är utlånad till Parma ansluter efter säsongen till Turin-klubben som är på väg mot sin nionde raka scudetto.

Jämförelserna med den i Italien dyrkade Zlatan Ibrahimovic har efterlöst varandra. Förståeligt, trots att Dejan Kulusevski spelar till höger på det offensiva mittfältet i sitt Parma istället för längst fram.

Mellan de två stjärnorna finns flera gemensamma nämnare. De är båda från Sverige, har påbrå från forna Jugoslavien och dessutom värvats av Juventus i ung ålder.

Den italienska journalisten Mario Sconcerti på den italienska tidningen Calciomercato skrev bland annat följande tidigare i juli.

”Jag minns få spelare med förmågan att göra sådan skillnad. En är Ibrahimovic, en annan Pogba, på olika positioner. Förmågan att kombinera teknik, styrka och laganda är sällsynt, det är detaljer som tillsammans skapar en mästare”.

”Zlatan har varit en förebild”

Ikväll ställs de mot varandra när Milan gästas av Parma på San Siro. I en tidigare intervju med SVT har den talangfulle svensken erkänt att kvällens motståndare varit en stor förebild under hans uppväxt.

– Absolut. Jag tror att Zlatan varit en förebild för alla svenskar, speciellt för oss med invandrarbakgrund. Det han har gjort är fantastiskt, så stor som han är i hela världen.

Dejan Kulusevski har stått för sju mål och sju assist under årets hackiga upplaga av Serie A. Zlatan Ibrahimovic har sedan återkomsten till Italien i vintras mäktat med fem mål och tre assist.

Parma har sedan återuppstarten haft det tufft och endast mäktat med en seger på sju matcher. Milan har en stigande formkurva efter att de senaste två matcherna lyckats med en mirakelvändning mot just Juventus och ett kryss borta mot Napoli på Sao Paulo.

Avspark är 19.30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.