I tårar efter profilens död: ”Detta var för honom”

Harry Kane och Antonio Conte fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna.
Detta då Tottenhams fystränare Gian Piero Ventrone gick bort i dagarna.
– Det har varit en tuff vecka, säger Kane efter lördagens seger.

ANNONS
|

Harry Kane blev stor matchhjälte i 1–0-vinsten mot Brighton & Hove Albion. Den engelska stjärnanfallaren blev matchens enda målskytt, i en match som svenske Dejan Kulusevski missade på grund av skada.

Det var dock inte detta som skapade störst känsloyttringar i samband med Premier League-mötet. Det var i stället bilderna på lagets tränare, Antonio Conte, som torkade bort tårarna under en tyst minut innan avspark.

Anledningen till italienarens starka känslor är att Tottenhams fystränare Gian Piero Ventrone gick bort i sviterna av cancer så sent som för tre dagar sedan, 62 år gammal.

”Segern var för honom”

Ventrone och Conte har jobbat tätt sammanflätat i flera års tid. Det var Conte som tog med Ventrone till Tottenham.

ANNONS

Fystränaren kom till klubben 2021 – och det är uppenbart att han satt ett avtryck hos spelaren.

Det var en märkbart tagen Harry Kane som mötte media efter matchen.

– Det har varit en tuff vecka, minst sagt. Så det känns skönt att vi fick med oss en seger. Den var för honom, sa Kane i Sky Sports sändning, medan han kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

Ventrone gjorde sig ett namn i Juventus, där han var fystränare i två vändor. Han kallades ”Marinsoldaten” för sin höga kravställning och hårda träningsmetoder.

LÄS MER:Arsenal har vaknat till liv igen: ”En brinnande eld”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS