Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"I slutändan var det inget snack"

EM:s bästa elva är uttagen av GP – nu har tiden kommit till bäste spelaren. En utmärkelse som går till Cristiano Ronaldo.

Det finns flera som var med och nosade på titeln men i slutändan var det inget snack. Antoine Griezmann, Toni Kroos och Dimitri Payet får ursäkta – Cristiano Ronaldo är EM:s bäste spelare.

Den 31-årige portugisen har varit lysande för sitt land i EM. Stundtals ifrågasatt för att han faller ur matcherna, att han inte levererar på samma nivå med landslaget som med det stjärnfyllda Real Madrid. Men under EM i Frankrike har Ronaldo visat upp sitt register och mer därtill. Han klackade Portugal vidare från gruppspelet, var inblandad i segermålet mot Kroatien i åttondelsfinalen, satte sin straff mot Polen i kvartsfinalen och i semifinalen mot Wales gjorde han 1-0 och spelade fram Nani till 2-0.
Utan Ronaldo i laget hade Portugal inte varit i närheten av en finalplats i EM. Medan den svenske superstjärnan, Zlatan Ibrahimovic inte alls presterade i Frankrike så visade Cristiano Ronaldo upp vilken sanslös fotbollsspelare han är. 
Vem kommer inte att komma ihåg nickmålet mot Wales? Den spänsten, hänget i luften och nicken ... det är ren och skär världsklass av en spelare som gjort det till vana att göra fler mål än vad han spelar matcher.

Under EM har Ronaldo dessutom hunnit med flera beundransvärda insatser utanför själva fotbollen. Han har tagit selfies med supportrar, han har kastat mikrofoner i vattnet när han tröttnade på frågor och varit ledaren för Portugal.

Ofta får han kritik, likt sin landsman Pepe för att vara osympatisk. Men under EM läckte en videosekvens ut som visar tydligt motsatsen. Efter matchen mot Polen där hans landsmän var på väg av planen röt Ronaldo till rejält. Superstjärnan var inte nöjd med att hans lagkamrater knappt tackade fansen utan beordrade spelarna ut på planen igen.
År efter år slåss Ronaldo med en viss Lionel Messi om titeln "Världens bäste fotbollsspelare", något han slipper nu. För när det gäller europeiska spelare och framförallt EM-insatser då kan inte Messi hota honom, ja då kan ingen hota Cristiano Ronaldo. Portugisen är EM:s bäste spelare när GP får bestämma.…

– Jag tror och tycker att alla grabbar i laget förtjänar det här. Jag förtjänar det, Portugal förtjänar det, fansen förtjänar det. Varenda portugis förtjänar det. Våra supportrar har varit fantastiska, sa Ronaldo efter segern mot Wales.