Kan Annahita Zamanian hitta rätt i Juventus?
Kan Annahita Zamanian hitta rätt i Juventus? Bild: JOHNNY FIDELIN

I skuggan av Kulusevski – förra GFC-spelaren klar för Juventus

Samma dag som Dejan Kusevski skrev på för Juventus blev även ytterligare en svensk spelare klar för klubben. Det är den före detta GFC-mittfältaren Annahita Zamanian som ansluter från PSG.
– Jag är så exalterad över att spela för Juventus, säger 21-åringen till damlagets Twitterkonto.

ANNONS
|

Torsdagens stora svenska fotbollsnyhet var att 19-årige supertalangen Dejan kulusevski lämnar Parma och skriver på för Juventus. Men han var inte det enda svenske mittfältslöftet att skriva på för Den gamla damen den här dagen.

Samma dag genomförde Juventus damlag årets första träning. Då passade klubben på att presentera det första nyförvärvet: Annahita Zamanian.

– Jag är så exalterad över att spela för Juventus, säger hon till damlagets Twitterkonto.

Sparsamt med speltid

Fransk-brittiska Zamanian har inget svenskt medborgarskap men flyttade till Göteborg när hon var fyra år. Hon representerade både Göteborgs DFF och Göteborgs FC innan flyttlasset bar av till Frankrike och storklubben Paris SG.

ANNONS

I Frankrike har det blivit sparsamt med speltid för 21-åringen. Hon har ändå behållit sin plats i franska U20-landslaget trots endast fem matcher i Champions League och sju i den inhemska ligan Feminine Division 1.

I Juventus blir Annahita Zamanian klubbkamrat med bland annat svenska landslagsbacken Linda Sembrant, samt italienska landslagskaptenen och klubbikonen Sara Gama.

ANNONS