Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emil Salomonsson Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

I samtal med fansen efter överkörningen

IFK Göteborg rasade ihop och föll tungt i derbyt.
Efteråt stannade Emil Salomonsson kvar och pratade med de besvikna fansen.
– Det känns tomt, säger han.

0–4 då. 1–4 nu.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Förra våren förlorade IFK Göteborg mot BK Häcken med 0–4 på Bravida arena. På måndagskvällen var laget tillbaka på samma arena. Då slutade det med ytterligare ett blytungt nederlag och förlust med 1–4.

Efteråt var det av förklarliga skäl besvikna miner i det blåvita lägret.

– Det är jättetungt. Det är en jättetung kväll. Vi hoppades kunna få revansch för det som hände här förra året. Vi hade behövt göra en bra match och få med oss poängen, men vi gör inte det, säger Emil Salomonsson.

– Det är bara att räcka upp handen och be om ursäkt, vi gör det alldeles för dåligt, säger Fredrik Oldrup Jensen.

"Gör inte det vi har sagt"

Häcken tog ledningen i mitten av första halvlek och ökade på en stund senare. Något vidare hopp fick aldrig IFK Göteborg känna då Alexander Jeremejeff direkt efter paus styrde in 0–3.

– Häcken är skickliga på sina omställningar och är duktiga på att spela i ledning. Det är ett lag som är bra på att göra mycket mål, och det är klart att det blir stora ytor för dem när vi måste trycka på … säger Salomonsson.

– Vi gör inte det vi har sagt att vi ska göra. När vi gör det, då blir det farligt, men vi gör det på tok för sällan och på tok för dåligt, fortsätter han.

För Fredrik Oldrup Jensen var det en tung första derbymatch.

Han och Giorgji Charaishvili missförstod varandra vid 0–1 och norrmannen hade tillsammans med övriga mittfältare i IFK Göteborg svårt att få grepp om matchen.

– Vi presterar inte på den nivån vi kan, det går inte att skylla på marginaler eller någonting annat. Vi går ut och är koncentrerade, men vi gör det inte bra nog. Och när man ser på det här efteråt måste jag slå bollen långt vid 0–1, det är inte tillräckligt bra. Det ska inte få ske där.

– Det är tungt att inte kunna ge våra fans en seger. Det var som att spela på hemmaplan.

"Det är tomt"

Efter matchen valde Emil Salomonsson att gå ner till den blåvita kortsidan där besvikna supportrar stannat kvar.

– Jag försökte bara lyssna och låta fansen vädra sina tankar. Det är tufft. Jag vill verkligen ge våra supportrar mer.

Innan trotjänaren sökte sig in i omklädningsrummet vandrade han runt i sin ensamhet ute på plan.

Vad känner du när du går där?

– Det är tomt. Det är jobbigt, det är tufft. Det känns … jag ville ändå vara kvar på planen och försöka känna känslan att vi har torskat, man måste inse att förluster är jobbiga. Man får ta det som tändvätska. Man hör motståndarnas supportrar jubla.

Samtidigt menar Salomonsson att det inte finns tid att älta för mycket. På torsdag väntar guldjagande AIK på Gamla Ullevi.

– I december får man sätta sig och se över vad det är som har brustit den här säsongen, men det har vi inte tid och råd med nu. Nu måste vi vara mentalt starka.

– Man måste vara professionell i det hela. Det är i kväll och i morgon vi kan vara besvikna. Sedan måste vi flytta fokus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.