Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"I mitt eget huvud kommer jag säkert spinna igång"

Inget eget drömmotstånd, men en bestämd uppfattning om vad de seedade lagen tänker om Sverige. – Hade jag varit dem hade jag nog tyckt att Sverige ser lite halvjobbiga ut, sade den svenska förbundskaptenen Janne Andersson på onsdagen.

På tisdag klockan 14.00 lottas playoff till VM i Zürich. Sverige kan få möta Kroatien, Danmark, Italien eller Schweiz.

– Vi är jättenöjda och glada över att vara i playoff. Skall bli spännande att se vilka vi skall möta. Jonas Thern har sett Danmark och Albanien-Italien, Lasse Jacobsson har sett Portugal-Schweiz och Ukraina-Kroatien. Det känns väldigt bra att vi har sett dem i de sista tävlingsmatcherna. Vilka vi skall möta är inget jag funderar på, menade Janne Andersson.

Han gav en kort bild av de möjliga motståndarna.

– När det gäller Danmark har jag hyfsad koll på FCK-spelarna genom Peter (Wettergren) som var där tidigare. Italien är en del ”Juve”. Det känns som att de är välorganiserade som vanligt. Kroatien har en del individualister som är bra.

Något lag som kan passa bättre?

– Jag vill inte binda upp mig. Det lag vi får det får vi. I mitt eget lilla huvud kommer jag säkert börja spinna igång.

Vad tror du lagen i den seedade gruppen tänker om Sverige?

– Hade jag varit dem hade jag nog tyckt att Sverige ser lite halvjobbiga ut. Jag tror att lagen har stor respekt för Sverige. Det har de för de andra lagen också, tror jag.

Den första playoff-matchen spelas 9-11 november, returen 12-14 november.

– Jag vill mycket hellre spela senare och få förberedelserna. De gäller motståndarna också. Det är lika för bägge lagen. I grunden är det bättre avsluta hemma. Det beror på hur matcherna går.

I senaste playoff, till EM 2016, avslutade Sverige borta på Danmark.

Den gången gick Sverige till mästerskapet.