I dag ska Beckham prata - på riktigt

ANNONS
|

Det står att läsa på en skylt av mässing på Goethe-platz alldeles intill teatern och casinot i stadens mitt varifrån de engelska tv-bolagen i går kväll skickade hem vackra bilder och rapporter i väntan på "the real thing".

Det är lätt att förstå vad den franske författaren syftade på. Det är också lätt att förstå att Baden-Baden, som officiellt fick sitt märkliga dubbelnamn 1931, utnyttjar citatet i sina turistbrochyrer.

Två dagar före Englands VM-premiär i Frankfurt mot Paraguay knappt 20 mil härifrån flockas nyfikna engelsmän vid Goethe-platz. Insuper atmosfär, doftar, slappar och umgås. Det sägs att engelsmännen har intagit staden, men känslan är snarare att lokalbefolkningen av ekonomiska skäl hoppas att engelsmännen skall inta staden Baden i distriktet Baden-Württemberg. Skyltfönstren tyder på det.

ANNONS

I den behagliga kvällssolen är uteserveringarnas språk närmast uteslutande tyska. Och så Beckham förstås. Hans gäng, med Gary Neville, Rio Ferdinand och Wayne Rooney var ute och fikade i går kväll och lät sig gladeligen fotograferas av alla nyfikna. Och eftersom GP:s utsände anlände till hotellet på Sophienstasse först vid sex och därför missade den officiella pressträffen efter förmiddagsträningen var det självklart för den engelske lagkaptenen att svara på några snabba frågor. Om sitt förhållande med Posh, vad han egentligen tycker om Svennis Dubai-debacle tidigare i vintras och hur skönt han tycker att det skall bli med en engelsk huvudcoach efter VM, nu när Svennis skall slutar.

De bor i bergen. På ett spökhotell som heter Schlosshotel Bühlerhöhe och användes som sjukhus för sårade soldater under första världskriget. Den lokala historikern Karin Demuth har sagt till tidningen Daily Star att de ständigt får höra från besökare att "de sett spöken där".

På Gernsbacher Strasse serveras wienerschnitzlar på löpande band. På samma uteterrass satt pianisten Franz Liszt 1853 och den ryske författaren Dostojevskij 1867, påstår innehavaren.

Enligt historieskrivningen uppskattade redan romarna vårarna i staden, som då hette Aurelia Aquensis efter en romersk härskare.

Jo, just det. Det där med David Beckham var inte helt sant. Han kommer däremot till presskonferensen på Mittebergstadion i Bühlertal i dag.

ANNONS

Är det sagt.

ANNONS