Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

I dag kan Qvidings framtid avgöras

Den 24 juli beviljades fotbollsklubben Qviding FIF företagsrekonstruktion av tingsrätten i Göteborg. I dag kan klubbens framtid avgöras på borgenärssammanträde i tingsrätten. – Det är fortfarande många knutar att lösa i det här ärendet, säger rekonstruktören Stefan Skeppstedt.

Fotbollsklubben Qviding FIF har dragits med ekonomiska problem och skulder under en längre tid. För att undvika konkurs ansökte föreningen om att göra en företagsrekonstruktion, något som beviljades i slutet av juli. I dag hålls borgenärssammanträde i tingsrätten där rekonstruktören Stefan Skeppstedt ska presentera en preliminär rekonstruktionsplan.   

– Nu är det så att det varit mitt i sommaren och det har inte varit helt enkelt att få till stånd de möten man velat ha med olika aktörer. Man har inte löst upp några större knutar än på något sätt, säger Skeppstedt.

LÄS ÄVEN: Qviding får rabatt av kommunen

Begär oftast ett ackord

Föreningen har stora skulder till flertalet fordringsägare, både till privatpersoner och till företag. Skeppstedt jobbar just nu på att få fram ett underlag som fordringsägarna kommer få ta del av längre fram i processen. 

LÄS ÄVEN: Nu granskas Qvidings rekordbidrag

– Det slutar oftast med att man går ut och begär ett så kallat ackord, en skuldnedskrivning. De flesta fordringsägare tittar på hur mycket pengar de får tillbaka om det i stället blir konkurs. För det krävs ett underlag. Men det intrycket jag har fått från kontakterna är att ingen av dem kommer begära att rekonstruktionen avbryts på måndag (läs i dag). Men det är inget ställningstagande som betyder att de är med hela resan ut.

"Många knutar att lösa"

Även om framtiden är fortsatt osäker och det återstår mycket innan föreningen når en stabil ekonomi, är Skeppstedt optimistisk.

LÄS ÄVEN: Fusket ännu inte återbetalt

– Sammanträdet är jag optimistisk inför. Som sagt det är många knutar att lösa i det här ärendet. Jag tror också det att om man får ordning på de här frågorna och man kommer så långt som till ett ackord tror jag att det ökar möjligheterna att få in nytt kapital i form av sponsorer och andra välgörare. Men det är klart att om man ska gå in i något med nya pengar vill man att det ska finnas en realistisk plan framåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.