I bilden till höger syns Zlatan tillsammans med sönerna vid en träningslandskamp mot Serbien 2012.
I bilden till höger syns Zlatan tillsammans med sönerna vid en träningslandskamp mot Serbien 2012.

"I ärlighetens namn skulle jag älska om de blev ninjor"

Det är en skämtsam Zlatan Ibrahimovic som i en intervju avslöjar vilket drömyrke han har för sina barn i framtiden. – I ärlighetens namn skulle jag älska om de blev ninjor, säger han.

ANNONS
|

Det är i en intervju med franska L'Equipe Sport & Stylesom den svenske superstjärnan avslöjar framtidsplanen för sönerna Maximilian, nioår, och Vincent, sju år.

Zlatan, som själv har en bakgrund som kampsportare, hade gärna sett att sönerna blev ninjor, även om det är med glimten i ögat.

– Nej, seriöst så vill jag att de ska bli vad de vill. Men de ska ha respekt för andra och vara självgående. Det är mina regler. Men de är fortfarande unga pojkar och vägen är lång men de klarar sig redan väldigt bra, säger han vidare.

På frågan om sönerna är bra på fotboll svarar Ibrahimovic med ett skratt:

ANNONS

–Om de har mitt DNA så är de bäst i världen.Den äldre, Maximillian,är stor och stark. Han har mycket kraft. Den yngre, Vincent,har mer min mentalitet: Ett dåligt tålamod och en tendens att bli galen väldigt snabbt.

Återstår att se om någon av de två sönerna blir fotbollsspelare en vacker dag. Att nå upp i pappas kaliber lär dock bli svårt.

ANNONS