Hyséns svar efter petningarna – dubbla fullträffar

Han inledde på bänken men fick hoppa in när Sören Rieks skadade sig. Och med två mål tackade Tobias Hysén för förtroendet.

|

Tobias Hysén är IFK Göteborgs främsta målskytt den här säsongen - men den senaste tiden har anfallaren fått inleda på bänken för Blåvitt när Jörgen Lennartsson har valt sinstartelva. Så även mot Örebro. Men i den 27:e minuten fick Hysén chansen att komma in när Sören Rieks, efter att ha blivit stämplad på knäet, tvingades utgå skadad. Och 34-årige Hysén skulle ta chansen när han fick den.

Blåvitt byggde upp ett anfall på högerkanten, Sebastian Eriksson satte en boll i djupled på Martin Smedberg-Dalence. Yttermittfältaren slog en passning snett bakåt till Jakob Ankersen i straffområdet. Dansken avslutade direkt - men rakt på ÖSK-keepern Oscar Jansson, som dock släppte retur. Och vem höll sig då framme om inte Tobias Hysén. Anfallaren kastade sig fram och rakade in bollen i nät. 1-0 till IFK Göteborg i den 41:e minuten.

– Kroppen känns bra tycker jag, men formen har varit si och så. Självförtroendet har ju fått sig en törn när man inte har varit med, så det här målet var skönt, säger anfallaren i C More i halvtid.

Om målet:

– Är det någonting jag har varit bra på när jag har spelat forward så är det att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

I den andra halvleken kopplade IFK Göteborg ett ordentligt grepp om händelserna. Och Hysén skulle än en gång hitta nätet.

En blåvit frispark slogs in i Örebros straffområde. Bollen nickades undan av gästerna - men inte bättre än att den hamnade hos Jakob Ankersen. Dansken nickade fram bollen till Tobias Hysén, som ur svår vinkel fick till ett vasst skott. Oscar Jansson hann inte ned - och 3-1 till Blåvitt.