Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hyséns milstolpe – slog till med sitt 100:e mål

Blåvitt inledde svajigt borta mot Gif Sundsvall – men från ingenstans hittade gästerna ett 1-0-mål. Målskytt? Tobias Hysén. Anfallsveteranens 100:e mål i allsvenskan.

I många år har Tobias Hysén varit en vass målskytt och trots att anfallaren nu har hunnit fylla 35 år verkar han inte ha tappat målformen. Borta mot Gif Sundsvall höll Hysén sig påpassligt framme och prickade in 1-0 till IFK Göteborg en bit in i den första halvleken, det här i en period av matchen då Blåvitt var hårt tillbakapressat. 

Sören Rieks slog ett inlägg från högerkanten som Hysén avslutade. Tommy Naurin i "Giffarnas" mål stod för en jätteräddning men på returen kunde anfallaren stöta in bollen i nät.

Målet var Tobias Hyséns 82:a allsvenska fullträff i Blåvitts tröja och hans 100:e mål totalt i ligan. Hysén har även ett mål som Häcken-spelare och 17 fullträffar från sin tid i Djurgården i sitt cv.

 Innan den första halvleken hann "Tobbe" också med att sätta mål nummer 101. Sundsvalls mittförsvar misslyckades med att rensa undan en höjdboll som Hysén snappade upp innan han, med vad som såg ut att vara en snedträff, tryckte dit 3-0.
– Vi får vara ödmjuka och säga att 3–0 inte speglar matchen. Men vi tar det, säger Hysén till C More och fortsätter.
– Vi har gjort tre mål på två chanser.

Tobias Hysén har gjort fyra mål i årets allsvenska.