Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hyséns kritik mot Blåvitt: "Tittar för mycket på enskilda matcher"

Han vände hem för att skjuta Blåvitt mot nya framgångar. Inför Europa League-kvalets start riktar Tobias Hysén en känga till Blåvitt och de svenska klubbarna. – Vi tittar för mycket på enskilda matcher, det är två matcher som ska spelas, säger han.

Den 34-årige anfallaren är lagets bäste målskytt under säsongen med sina fem fullträffar. Hyséns målskytte är a och o för att IFK Göteborg ska lyckas ta sig till gruppspelet i Europa League – första steget på vägen är Llandudno från Wales.
– Det är helt omöjligt att veta hur de spelar, man har ett hum om hur de brukar spela men det kan vara helt missvisande. Vi har egentligen ingen aning om hur de spelar men vi vet att de kommer springa, slita, kämpa vara engagerade och passionerade i sitt spel, precis som alla brittiska lag, säger Hysén och fortsätter.
– Vi måste ta upp den fysiska kampen i första hand. Jag hoppas och tror att vi är ett bättre fotbollslag än de men tar vi inte fajten och möter upp där så kan det bli lite jobbigt.

Hysén som har stor erfarenhet av den ”brittiska” fotbollen efter sina år i Sunderland lägger stor vikt vid den fysiska kampen. Flera gånger under intervjun återkommer han till hur viktigt det blir för matchens utgång.
– För jag välja så avgör vi ju det här direkt i första matchen. Men det handlar mer om att ta kampen hur mycket vi än snackar om att vi är bättre. Vi ska visa att vi inte kommer att vika ner oss fysiskt, säger han.

Anfallsstjärnan passar även på att skicka en känga till IFK Göteborg och de andra svenska klubbarna för deras syn på spel i Europa.
– Det är att ha ett bra resultat efter 180 minuter som gäller. Det är ofta lag utifrån bättre på att inse än svenska lag. Det handlar inte om att avgöra under första 90 minuterna, det handlar om att ge sig själv en bra plattform och ett bra utgångsläge till nästa match.
– En situation är när Blåvitt mötte Hapoel Tel Aviv och vi låg under med 2-1 i slutet och lyfte fram allt vi hade och åkte på 3-1 istället. Det gjorde att vi blev tvingade att hämta in tre mål i Israel istället för två. Man måste se till helheten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.