Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Hyséns dubbel frälste Blåvitt: "Jag klagar inte"

Tobias Hysén slog till dubbelt upp mot Sundsvall och nådde en historisk milstolpe. – Jag har fått jubla en del, säger han efter fullträffarna.

Det var Sundsvall som började bäst och med lite tur hade Linus Hallenius slagit till två gånger om i den första halvleken. Först räddade stolpen Pontus Dahlberg och IFK Göteborg. I nästa läge var det Dahlbergs lagkamrat Henrik Björdal som räddade på mållinjen.
– Jag tackade honom direkt efteråt. Skönt att ha lagkamrater ibland, säger Dahlberg och skrattar.
Mitt i pressen från hemmalaget kunde Blåvitt ställa om genom Sören Rieks. Passningen var utmärkt till Tobias Hysén men Tommy Naurin stod för en imponerande räddning i första läget – returen kunde Hysén peta in.
– Där ska jag göra mål i första läget ... sen försöker jag bara komma upp så snabbt jag kan och få träff på bollen. Det gick ju så jag klagar inte, säger Hysén.

Målskytt med högerbenet, det blir du inte särskilt ofta?
– Nej, men nu blev det ju två! 
– Vid andra målet så skjuter jag ju med vänstern men träffar högerfoten och bollen får en väldigt fin bana där. Det var skönt får man ändå säga.

Något du har tränat på?
– Absolut, säger Hysén och skrattar.

Fullträffarna mot Sundsvall innebar att Tobias Hysén gjorde både sitt 100:a och 101:a allsvenska mål. Ett imponerande facit för 35-åringen som blev anfallare först 2008 efter att ha inlett den allsvenska karriären som ytter i BK Häcken och Djurgården.
– Det är jättekul att ha nått den milstolpen. Det är kul att göra mål och jag har ju fått jubla en hel del, säger han och fortsätter.
– Sen jublar jag ju när lagkamraterna gör mål också så det har verkligen blivit en del jubel.

Efter matchen hyllades Tobias Hysén av Jörgen Lennartsson.
– Vi har en väldigt bra effektivitet och där bidrar "Tobbe". Han är som bäst när han kommer till avslutslägen. Det är kul för honom att ha gjort 100 mål och bra för oss när han gör mål, säger IFK-tränaren.

Jörgen Lennartsson var annars nöjd med "det mesta". Konstigt vore annars efter 4–0 mot Sundsvall som innan Tobias Hysén gjorde 1–0 hade hållit nollan i sju timmar.
– Grabbarna visade en stor beslutsamhet och det fanns inget annat i deras tankar än tre poäng. Vi gör väldigt många saker bra och vinner med 4–0. Det ger oss självförtroende att byggare vidare på, säger Lennartsson.

Spelarna och ledarna i Blåvitt blev kvar i Sundsvall över natten och flyger hem mot Göteborg först på tisdagen. Något de inte verkade ha något emot.
– Det blir skönt. Nu får man fira med en go köttbit, säger Lennartsson.