Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hysén ut på bår efter brutala sparken

IFK Göteborg såg ut att gå mot förlust mot Trelleborg när Tobias Hysén blev sänkt av en brutal spark mot ansiktet. Efter matchen gav IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson lugnande besked.
– Min bedömning är att det inte är någon fara med honom, säger han.

I matchens nittiofemte minut mo Gamla Ullevi fick Trelleborgs Zoran Jovanovic syna det röda kortet efter en vårdslös spark mot Tobias Hysén.

Hysén blev liggande och efter en stund fick han lämna planen med nackkrage och på bår.

– Vi är försiktiga i det läget. Han mådde riktigt dåligt och hade rejält ont i nacken och kände att det domnade bort. Sedan lugnade det ned sig. Jag ville undersöka honom ordentligt, det kan jag inte göra fullständigt på planen, säger Jon Karlsson.

LÄS MER: Mentala osäkerheten problemet för Blåvitt

Hur mådde han?

– Han var inte borta. Det ser inte ut som allvarlig hjärnskada. Han har inga neurologiska skador och full känsel. Har var vid medvetande hela tiden.

Tobias Hysén var en av de första IFK Göteborgs-spelarna ut ur omklädningsrummet efter matchen. Då mådde han betydligt bättre.

– Det var nog mer adrenalin och rädsla över själva smällen i sig. När jag lugnade ned mig i omklädningsrummet så försvann den känslan ganska snabbt. Jag har huvudvärk. Det är själva sparken i huvudet som gör ont, säger Tobias Hysén själv.

LÄS MER: "Tack för den här tiden, Poya"

Sparken mot huvudet gav ett litet jack över vänster öra. Men Hysén räknar med att vara tillbaka när landslagsuppehållet som väntar är över.

– Det var bara ett skrap så det ska inte vara någon större fara. Det var ingen yrsel eller illamående. Det kändes nog värre än det var, säger han.

Frisparken som följde var det sista som hände i matchen och där fixade Giorgij Charaisjvili kvitteringen till 2-2 och räddade en poäng till IFK Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.