Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hysén snart tillbaka: "Han piggnade till snabbt"

IFK Göteborgs stjärnor Tobias Hysén och Sören Rieks åkte båda på smällar i förlustmötet mot IFK Norrköping. Men för båda stjärnorna rörde det sig om lättare skador och inget som kommer att påverka truppen efter uppehållet. - Hysén hade lite ont i nacken men piggnade till snabbt. Han kommer ha ont i några dagar men det kommer inte vara några problem. Det är ingen hjärnskakning, säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson.

Under helgens förlustmöte mot IFK Norrköping fick Tobias Hysén en smäll och tvingades se slutet av matchen från sidlinjen. Men någon allvarlig skada är det inte tal om.

- Han hade lite ont i nacken men piggnade till snabbt. Han kommer att ha ont i några dagar men vi bedömer att det inte kommer vara några problem. Det är ingen hjärnskakning, säger lagets sjukgymnast Fredrik Larsson.

Även Sören Rieks fick en smäll som tvingade honom till ett byte i halvlek. Men inte heller där är det något allvarligt enligt Fredrik Larsson.

- Sören landade på ryggen och fick en blödning. Det stelnade till mer och mer men det kommer inte vara några bekymmer efter att uppehållet är över, säger han.

Åtta-nio procents skadefrånvaro under våren

IFK Göteborg har haft en stundtals turbulent vår men när det gäller skador har spelartruppen varit relativt förskonad från dem, undantaget Benjamin Zalo och Patrik Karlsson-Lagemyr.

- Vi har inte haft mer än åtta-nio procents skadefrånvaro och då har Zalo och Karlsson-Lagemyr mestadels stått för den procenten. I skrivande stund så hoppas vi att Benjamin ska komma tillbaka mer eller mindre fullt under uppehållet. Han har en sena som är skadad och sådana kan vara rätt sega men det har sett bättre ut det senaste, säger Fredrik Larsson.

Vad gäller Patrik Karlsson-Lagemyr är prognosen att han kommer vara tillbaka i augusti eller september menar Larsson.

- Det flyter på bra och vi har inte haft några bakslag men det saknas lite till att erövra. VI har sagt att det kommer ta sex månader från operationen och då hamnar vi någonstans i augusti eller september. Han har varit med i några moment på planen men vi vill fortsätta stegra upp.