Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén om petningen: "Bara att gilla läget"

Han värvades hem som den store frälsaren. Men Tobias Hysén har varit allt annat än en frälsare för IFK Göteborg på sistone. Mot Malmö var storstjärnan återigen bänkad. …– Det är bara att gilla läget, säger han.

Den 34-årige anfallaren köptes ut från sitt kontrakt i Kina med Shanghai och vände hem till IFK Göteborg. Fansen jublade, klubben jublade då Hysén avstod från en hög lön och inte ville ha någon sign-on-bonus. Hysén själv tillhörde de som jublade över återkomsten.– Det känns lite overkligt. Men det är underbart att vara tillbaka igen, jag längtar tills jag får dra på mig kläderna och gå ut och träna med de andra, sa han när kontraktet var påskrivet i januari.

Det började på bästa tänkbara sätt för Tobias Hysén. Mål i premiären mot Falkenberg och efter de åtta första omgångarna stod anfallaren på fem mål i allsvenskan. 

Därefter kom skadorna och senaste allsvenska målet för Hysén kom 31:e juli borta mot Jönköping Södra. Tillbaka efter sina höftproblem så har det ändå blivit bänkplats för Tobias Hysén. Detta trots att både Gustav Engvall och Mikael Boman har varit skadade. När Engvall såldes till Bristol City och Boman var kvar på skadelistan trodde de flesta att Hysén skulle få chansen från start mot Malmö FF. Jörgen Lennartsson valde dock att istället satsa på Elias Omarsson och Sören Rieks på topp från start.
– Jag fick ingen speciell motivering till det. Det laget som spelade senast vann ju så det var inget konstigt med det, säger Hysén.

Hur kändes det?
– Jag kan inte göra något åt det. Det är bara att gilla läget och visa på träning att jag ska spela.

Inga problem med höften som spökar?
– Det har inte varit några problem med det, så det är lugnt.

I den andra halvleken värmde Hysén upp, och värmde upp. Anfallaren fick vänta ända tills det återstod tio minuter innan Jörgen Lennartsson valde att byta in honom. En otacksam uppgift för veteranen då Rosenberg precis innan gjorde 3–1 för Malmö.
– Vi ska försöka studsa tillbaka nu. Vi måste visa lite mer jävlar anamma, säger Hysén.