Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén om bänkplatsen: "Inga konstigheter"

Mot Sundsvall fick Tobias Hysén en upplevelse han knappt varit med om i sin karriär. Anfallaren började på bänken. – Det är inga konstigheter, säger Hysén.

Den nu 34-årige anfallaren har börjat ta sig tillbaka efter en muskelskada. Mot Sundsvall under söndagen fick Tobias Hysén inleda matchen på bänken. Något som han inte har gjort allt för många gånger i sin karriär, knappt någon gång i IFK Göteborg.
– Nej, här har det inte hänt så många gånger … men jag har varit borta i nästan fem veckor. Under den tiden har Boman och Engvall gjort det jättebra. Jag har fått hoppa in i två matcher, i Wales fick jag 80 minuter. Jag hade kunnat spela från start idag men Engvall och Boman har gjort det bra och förtjänade att starta. Det är inga konstigheter, säger han.

Hur känns kroppen nu?
– Den känns bra. Jag har tränat för fullt i två-tre veckor. Sen är det lite med tajmingen som man märker, det märker jag mer på träning att man har lite kvar till toppformen. Men det spelar ju ingen roll så länge de andra gör mål.

Du var ganska nära idag?
– Jag trodde att det var mål … jag var på väg att börja fira men bollen skruvade sig utanför på något underligt sätt. Den får studsa stolpe in i någon match då vi behöver det lite mer.

Att anfallsstjärnan började på bänken är ”ingen dramatik” enligt IFK-tränaren, Jörgen Lennartsson.
– ”Tobbe” är redo. Det är inga problem där, han är frisk. Men vi är i en fas där det är viktigt att vi använder våra spelare på bästa sätt. Det är mycket matcher nu och ”Tobbe” kommer tillbaka från sin skada och vi ska inte köra ihjäl honom direkt. Det handlar om att använda honom och de andra spelarna på bästa sätt. Jag är väldigt nöjd med Hysén och det var ingen dramatik i det, säger Lennartsson.