Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén missar - här är Blåvitts anfallsalternativ

Ingen Tobias Hysén. Ingen Gustav Engvall. Ingen Victor Sköld. Jörgen Lennartsson får experimentera för att få till ett fungerande anfallspar i kväll mot HJK. Här är hans alternativ.

Förlossningen av Tobias och Maria Hyséns tredje barn hann inte bli färdig i tid för att anfallaren skulle hinna med flyget till Helsingfors. Därmed saknas definitivt två av tre anfallare i IFK Göteborgs trupp mot HJK. Den tredje, Mikael Boman, gjorde sin första träning på två veckor under onsdagen. 

- Det är första träningen jag gör på två veckor och det kändes okej. Men vi kommer ta ett beslut i morgon. Det är lite farligt att testa max så vi får se hur det blir, sa han då. 

Boman i truppen

Boman finns med i matchtruppen men frågan är om han är redo att starta efter en träning på de senaste 14 dagarna? Här är Jörgen Lennartsson anfallsmöjligheter:

Patrik Karlsson Lagemyr - Varit kreativ i stort sett varje minut han spelat under säsongen. Trivs egentligen bäst i en släpande forwardsroll. Fick en smäll på en fot senast mot Jönköping och är inte 100 procent frisk. 

Sören Rieks - Det troligaste alternativ. Lär ta en av de två rollerna längst fram, precis som han gjort i första mötet lagen emellan. Trivs likt "Paka" bäst när han har en spelare framför sig.

Mikael Boman - Lär få speltid. Frågan är hur mycket? Han kände han inte av lårskadan på gårdagens träning. Skulle vara ett bra komplement till någon av de mer tekniska Karlsson Lagemyr och Rieks. 

Tom Pettersson - Har spelat på flera positioner under sin tid i Blåvitt och skulle kunna göra ett gediget jobb som bollmottagare längst fram.