Hysén: "Holland är inget man skiter ner sig över"

ANNONS
|

Det är ett till stora delar nytt svenskt landslag som Janne Andersson ställer på benen ikväll mot Holland. I ett möte där många, inklusive de holländska spelarna är säkra på en förlust för Sverige.

Glenn Hysén är däremot inne på en annan linje.

– Jag har tippat 1-0 till Sverige. Det kanske är önsketänkande men jag känner att det är rätt läge. Jag såg Holland mot Grekland och där var de fan inte bra. Sverige har inget att förlora. Det är en ny tränare, Isaksson, Källström och Zlatan är borta. Jag tror att de kommer att få tid på sig även om de torskar den här matchen. Det skulle inte vara någon katastrof, säger han.

ANNONS

Vem av Zlatan, Isaksson och Källström kommer saknas mest?

– Zlatan! Det går inte att beskriva hur stort tapp det är … han hade en egen dimension. Isaksson var fan så bra i EM. Det är en ruggigt bra målvakt. Kim kanske inte dominerade som de andra men han kommer saknas. Sen Zlatan, det hade varit löjligt om han inte saknades.

– Nu utan Zlatan får de andra höja sig. Varje spelare. Nu har de inte en superstjärna utan nu får de fan göra det själva. Men ”Janne” känns som jävligt bra kille, han är bra på att få ihop ett lag. Kolla bara på Norrköping.

Vad säger du om Holland?

– Kolla deras spelare på pappret, det är inget man skiter ner sig över. De har alltid haft världsstjärnor i överflöd tidigare. Nu har de någon form av generationsväxling där de inte pallat med. Sneijder är ju största stjärnan och han har kommit upp sig i åren. Det här laget är inget man skiter ner sig över. Sverige har ett bra slagläge, säger Glenn och fortsätter.

– Man känner ju knappt igen en gubbe i deras lag. Så länge Sverige inte förlorar med 5-0 så är det ingen katastrof. Det skulle vara tråkigt med en förlust men det är inget som laget skulle bli sänkt för. Jag tror det blir en jämn match.

ANNONS
ANNONS