Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén har studerat anfallspartnern

Mikael Boman är skadad och Victor Sköld är såld. Nu vilar ett tungt ansvar på att Tobias Hysén och Gustav Engvall får samarbetet att fungera. – Det har varit lite upp och ned mellan oss, nu när jag har suttit på bänken har jag verkligen försökt att se hur Gustav rör sig på plan, säger Hysén.

I kväll väntar första mötet med HJK Helsingfors för IFK Göteborg i den tredje kvalrundan till Europa League. En otroligt viktig drabbning för Blåvitt som drömmer om ett gruppspel i turneringen. Blåvitt kommer till matchen med en tunn anfallsbesättning. Victor Sköld är såld och Mikael Boman är fortsatt indisponibel på grund av en lårskada. Det gör att ett stort ansvar vilar på Tobias Hysén och Gustav Engvall, de enda renodlade anfallarna som är tillgängliga i truppen just nu. 

Samarbetet mellan duon har stundtals fungerat bra medan det i vissa matcher har funnits betydligt mer att önska. 

– Det har varit lite upp och ned mellan oss. Vissa matcher har vi hittat varandra mer och ibland har det varit sämre. 

Hysén menar att det är en klar skillnad på att spela med Mikael Boman kontra Gustav Engvall. 

– Boman går upp i alla dueller och jag går i djupet. Med Gustav blir det jag som får ta många luftdueller.

– Gustav är duktig på att droppa ned i ytan framför deras backlinje och vända upp där. Och båda två vill gå i djupled. Det blir lite annorlunda arbetsfördelning.

I våras var Tobias Hysén gjuten i Jörgen Lennartssons elva. Sedan semesteruppehållet har IFK-profilen däremot fått sitta en hel del vid sidan om, även om han har haft fortsatt stort förtroende i Europaspelet.

"Känner mig fräschare" 

– Gustav och Boman gjorde det väldigt bra när jag var borta och då har de fått fortsätta, det är inget konstigt. 

Han fortsätter: 

– Jag vet ju varför jag har suttit på bänken. Det är för att komma in fräsch till Europamatcherna och kunna bidra med min erfarenhet där. Det är inga konstigheter. Vi har tre bra forwards.

Även om Hysén säger att han alltid vill spela så menar han att tiden på bänken också har varit nyttig. 

– Jag känner mig lite fräschare som spelar en match i veckan. 

Och från avbytarbåset har han kunnat hålla lite extra koll på hur anfallskollegorna, och då inte minst Gustav Engvall, agerar på plan. 

– Nu när jag har suttit på bänken försöker jag titta på hur han gör. När jag sitter bredvid kan jag studera honom i lugn och ro. 

– Jag försöker kolla och hitta något mönster i hans spel, något som kan hjälpa honom och något som kan hjälpa mig.