Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén: "Det bryr jag mig inte om för fem öre"

Gulddrömmen har försvunnit. För spelarna i IFK Göteborg blir det nu att följa guldstriden från sidan. Vilka som vinner? – Det bryr jag mig inte om för fem öre, säger Tobias Hysén.

Efter förlusten mot Malmö i måndags är IFK Göteborg hela 13 poäng efter serieledarna. Den lilla drömmen om guld som fanns inför matchen är nu borta. Istället är det en tuff jakt som nu inleds – jakten på tredjeplatsen.
– Vi har varit inställda på att inte jaga för mycket. Malmö och Norrköping är en bra bit framför och om vi skulle haft någon chans hade vi behövt vinna mot Malmö. Nu får vi sikta in oss på tredjeplatsen. Det är inte så kul men så är det, säger Mattias Bjärsmyr.

Tungt att redan vara borta ur guldstriden?
– Det är klart …

En som blir lite irriterad över snacket om utebliven guldstrid och allt snack om guld är Jörgen Lennartsson. IFK-tränaren menar på att det var längesen som laget pratade om guld.
– Vi har inte pratat guld på ett tag. I år har vi pratat svarta siffror i bokslut, vi har pratat Europa-plats. Vi gjorde en rejäl satsning för att nå Europa och föll på sista häcken. Vi klarade inte Europa-platsen men vi vill gärna spela i Europa nästa år och vi jobbar hårt hört det. Sen får de andra tre göra upp om guldet, säger Lennartsson.

Vem vinner?
– Det lag som tar mest poäng …

Det blir?
– Inte en aning faktiskt. Jag vet inte. Det är tre bra lag däruppe.

IFK Göteborgs stora anfallsstjärna, Tobias Hysén lägger inte särskilt stor vikt vid vilket lag som blir svenska mästare i vinter.
– Det bryr jag mig inte om för fem öre, säger han.