Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hysén: "Aldrig problem med sammanhållningen"

IFK Göteborg samlar krafterna i Smögen under några dagar. – Vi får lite mer teori än hemma, säger Tobias Hysén.

IFK Göteborg är tillbaka i träning efter en dryg veckas ledighet och spenderar några dagar på läger i Smögen.
– Det är gott att komma iväg. Att få komma samman som grupp igen och försöka tajta ihop det som behövs rent spelmässigt, men också i gruppen att få en bra start på sommaren och hösten här nu, säger Tobias Hysén.

Efter en tuff vår, hur viktigt är det att få en paus i säsongen och komma hit och jobba ihop laget?
– Man ska inte överdriva betydelsen av det, vi gör trots allt samma saker här som hemma. Det som vi får här är lite mer teori än hemma, lite längre sessioner med teori och snack i lite större grupper än vad vi kanske hinner och orkar göra i Göteborg. Det är väl det.

– På det stora hela handlar det om att höja kvaliteten på allt vi gör och försöka få med oss delar av det vi tycker har sett bra ut på träning som vi tror ska göra att vi kan ta många poäng på sommaren och hösten. Det gör vi här men det kommer vi framför allt att göra hemma också.

– Det är viktigt att komma samman men man får inte lägga för stor vikt vid det, då blir det lätt att man får en övertro på att lösa alla problem här, säger Hysén.

Hur är stämningen i laget?
– Den är jättebra. Det har aldrig varit några problem. Vi är några som har varit med ett tag som får försöka gå i bräschen där men generellt sett under tiden jag har haft i Blåvitt så har vi aldrig haft några problem med lagsammanhållningen. Den påverkas inte så jättemycket av resultaten utan är generellt sett alltid bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.