Hysén öppnar för Ljungskile

ANNONS
|

När han återvänder till Sverige igen är IFK Göteborg det självklara valet för honom. Men om Hysén inte skulle få kontrakt med sin gamla klubb talar det mesta för – Ljungskile SK.

– Det började som en rolig grej när det gick så bra för Lasse Vibe i Blåvitt och det var lite kasst här i Kina. Mina kompisar skojade och sa att jag inte har en plats i Blåvitt längre, de har ju Vibe. Du kan komma till oss skrev Hannes, du får köpa dina egna skor och tvätta dina egna kläder men jag kan köra dig till träningen varje dag. Det har blivit en grej av det, så nu kör vi på det. Om det skiter sig med Blåvitt och Hannes är kvar, då blir det Ljungskile, säger han till GT.

ANNONS

Hannes Stiller skrattar först när Bohusläningen när honom på väg till matchen mot Mjällby.

– Det var nog sagt på skämt först. Men samtidigt tror jag inte det är omöjligt om det inte skulle bli något mot Blåvitt. Men det ligger nog nära till hands att det blir Blåvitt.

Hannes Stiller och Tobias Hysén är goda vänner sedan tiden i IFK Göteborg där de spelade tillsammans mellan 2009 och 2013.

– Vi pratade med varandra senast här om dagen, men ingenting om Ljungskile. Det var mer om familjerna och sånt, berättar Stiller.

Till GT pratar Hysén desto mer om planerna vid flytten tillbaka till Sverige.

– Jag har svårt att se mig själv gå till något annat lag än Blåvitt i allsvenskan. Då hade det fått bli något i närheten, alternativet alla tänker på är Häcken men vill jag spela så länge som möjligt och då kan jag inte träna konstant på konstgräs. Min kropp skulle inte hålla för det. Sen kommer Falkenberg och Halmstad, de som är närmast i allsvenskan, men köra ner dit varje dag själv från Göteborg... då åker jag hellre med Hannes till Ljungskile, säger han.

Hannes Stiller:

– Jag förstår problematiken från hans sida med att gå till någon annan klubb i Göteborg än Blåvitt och då kan ju LSK vara ett alternativ för honom. Men grejen är nog att jag är kvar i LSK.

ANNONS

Hannes Stiller har tidigare sagt till Bohusläningen att han är positiv till en förlängning med klubben. Trots att han fyllde 37 år i somras vill han fortsätta att spela fotboll.

– Ja, jag är fortfarande väldigt sugen på att spela. Jag tycker fortfarande att jag håller i kvalitet och så länge ingen säger att jag är dålig så kan jag fortsätta.

ANNONS