Tobias Hysén instruerar Giorgi Kharaishvili.
Tobias Hysén instruerar Giorgi Kharaishvili. Bild: DANIEL STILLER

Hysén har lämnat – inte säkert att han ersätts

Hjälptränaren Tobias Hysén har lämnat IFK Göteborg. Vad plockas in i stället? Troligtvis ingenting – just nu i alla fall.

ANNONS
|

Fotbollsspelaren Tobias Hysén sa adjö till IFK Göteborg efter säsongen 2018. Människan Tobias Hysén blev dock kvar i klubben. Under 2019 har han bland annat agerat hjälptränare kring A-laget.

Hysén har trivts, men kommer inte fortsätta över 2020. Det beskedet kom tidigare i veckan.

– Det har varit ett jäkla bra år för mig och en smidig övergång från att sluta spela. Det var en väldigt bra inkörsport att få sitta med där på högsta nivå. Jag har lärt mig otroligt mycket av hur det går till på den "andra sidan", konstaterade Hysén då.

LÄS MER:Hysén lämnar Blåvitt – kom inte överens

Vad IFK Göteborg inte kommunicerade ut i den vevan var om Hysén ska ersättas – och i så fall när och hur. Frågorna ställs nu till sportchef Kennet Andersson.

ANNONS

– Vi ser över staben hela tiden, naturligtvis. Sedan är det inte ut med en vänsterback och in med en vänsterback som gäller. Det är mer att vi ser över staben och att den kan förändras, men då mer på sikt.

"Ser över vad vi kan göra ännu bättre"

Det ska dock sägas att IFK Göteborg, i framtidssamtalen med Tobias Hysén, ville att rollen skulle utvecklas. De önskade ha med Hysén på helger och läger.

Med andra ord låter det ju som att klubben känner ett behov av extra ledarkraft. Eller?

– I den rollen gäller det, så är det. Men det är inte bara att ersätta någon. Det blir ett långsiktigt projekt att sätta ihop allt och göra förbättringar, säger Kennet Andersson.

På tal om den övriga staben: Alla där har kontrakt över 2020. Tobias Hysén var den sista som satt på ett utgående avtal.

– Vi är jättenöjda med staben! De har en stor del i att vi har kunnat jobba så pass bra som vi har gjort. Men med det sagt så nöjer vi oss inte med det. Vi jobbar framåt och ser över vad vi kan göra ännu bättre. Det kan bli att vi breddar staben i sinom tid.

Då handlar det om en hjälptränare? Likt rollen som Tobias Hysén har haft?

ANNONS

– Det kan vara en tredjetränare, absolut. Det kan också vara en fystränare eller en fysio. Kanske någon som spiller ner i akademin.

IFK Göteborg startar upp försäsongen den 8 januari.

Fakta: IFK Göteborgs ledarstab

Huvudtränare: Poya Asbaghi

Assisterande tränare: Ferran Sibila

Målvaktstränare: Stefan Remnér

Materialförvaltare: Rolf Gustavsson

Fysioterapeut: Calle Persson

Fysio: Roland Kaldéus

Fystränare: Kalle Olsson

Sjukgymnast: Fredrik Larsson

Läkare: Jon Karlsson

Mental rådgivare: Johan Örtendal

Massör: Lina Dahlin

Chefsscout: Olle Sultan

Analys: Linda Breding

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS