Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hyllningen till löftet: "Bäst på plan"

Öis åkte på årets första hemmaförlust i superettan – men trots nederlaget fanns det glädjeämnen att ta med sig för framtiden. Jens Cajustes insats på centralt mittfält var ett sådant. – Under 60 minuter tycker jag han är bäst på plan, säger Marcus Lantz.

I avstängde Andreas Östlings frånvaro fick Jens Cajuste chansen av Marcus Lantz från start. Talangen, som är född 1999, tog platsen bredvid Sebastian Carlsén på centralt mittfält och imponerade stort under stora delar av matchen mot Degerfors. 

Tränare Marcus Lantz var en av många som var mäkta imponerad av Cajustes prestation. 

LÄS OCKSÅ: Hemmasviten bruten när Öis föll

– Han är bäst på plan i 60 minuter. Han gör det riktigt riktigt bra. Det var jävligt kul att se att se en så ung talang ta chansen när han får den. Han mattades lite på slutet, hans kropp är inte riktigt redo än för 90 minuter, men som sagt, så länge han orkar är han jätteduktig. Det gläder mig. 

Vad är det för kvaliteter du gillar hos honom?

– Det är en tvåvägsspelare som är jäkligt bekväm med bollen och stark i kroppen. Det kombinerar han med bra speluppfattning och han är ofta bra på att hitta offensiva spelare i bra läge. 

I mitten av den första halvleken var det yttest nära att Cajuste, som gjorde sin första start i superettan i år, fick kröna den fina insatsen med ett mål. Men 18-åringen fick inte till avslutet tillräckligt bra för att överlista Jesse Öst. 

En annan som imponerades av mittfältaren var anfallsstjärnan Johan Elmander. 

– Jag tycker Jens gör en helt fantastisk match i dag. Han dominerar ju stundtals på innermittfältet. Han visar ett lugn, och för att vara andra eller tredje matchen i superettan gör han det otroligt bra. Det lovar väldigt gott för framtiden.