Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hyllningen till Blåvitt-duon: "Bland allsvenskans bästa"

Tobias Hysén och Sören Rieks har visat imponerande form för IFK Göteborg på sistone. Och i BK Häcken är respekten för Blåvitt-duon stor. – För mig är Rieks en av allsvenskans absolut bästa spelare, och det tycker jag att Tobias Hysén också är, säger Mikael Stahre.

IFK Göteborg har fått ordentlig fart på poängskörden på sistone. Inte minst mycket tack vare avgörande prestationer från lagets offensiva stjärnor Sören Rieks och Tobias Hysén. Mot Elfsborg bjöd Hysén på ett mål och en framspelning när Boråslaget besegrades, och även Rieks hittade nätet, vilket dansken också gjorde i omgången innan mot AIK. 

En av många som imponeras av Blåvitts duo är Häckens tränare Mikael Stahre, vars lag under söndagen kliver ut på Gamla Ullevi för derbymatch mot kamratföreningen. 

– Några spelare har vässat till sig lite grann sedan tränarbytet. Och det är väl lite det man vill uppnå när man gör en förändring. Rieks känns vassare än på länge och han är ju oerhört bra. För mig är Rieks en av allsvenskans absolut bästa spelare, och det tycker jag Tobias Hysén också är, fortfarande, säger Stahre. 

Han fortsätter: 

– Sedan har de Boman, som fyller sin funktion med kraft, lojalitet, längd och styrka. Och så har du spelare som Mix, Sebbe Eriksson och Emil Salomonsson. Det är ett bra lag vi kommer möta och de är tre poäng bakom oss så det blir en riktigt tuff match. 

"Hysén är en riktigt bra forward" 

– Sett till vilka spelare de har så hade jag förväntat mig att de skulle ligga högre upp. Men de har fått två tunga skalper här mot Elfsborg och AIK och det ger dem självförtroende. 

Samtidigt som Stahre lyfter fram Blåvitts offensiv har hans eget lag ett av allsvenskans absolut bästa försvar. På 19 omgångar har Häcken bara släppt in 14 mål. Och Hisingslagets försvarschef, Rasmus Lindgren, är redo att ta sig an rivalen, även om han är väl medveten om att han kommer få slita hårt, inte minst för att hålla koll på Tobias Hysén. 

– Det är en erkänt väldigt duktig spelare. Alla vet att Tobias Hysén är en riktigt bra forward. Det är inget nytt. IFK är precis som vi också i gott slag nu. De har fått lite flyt nu sedan tränarbytet. Det är två lag som har poängmässigt väldigt god form.