Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Hyllningen: "Matchen man lever för att få uppleva"

Champions League-åttondelsfinalen mellan Manchester City och Monaco hade allt och lite till. Efteråt var Viasats expert Erik Niva märkbart berörd av den galna matchen. – Det här var den fotbollsmatchen man lever för att få uppleva, säger han i Viasat.

Åtta mål, tio gula kort, massvis av öppna målchanser och böljande spel. Mötet mellan Manchester City och Monaco var fotbollsunderhållning av högsta klass. Och efteråt var till och med spelarna i de båda lagen tagna av matchen som slutade 5-3 i engelsmännens favör. 

– För fansen var det en höjdare, för oss spelare var det nog mest galet. Men det allra viktigaste var att vi kämpade till sista minuten och visade prov på stor karaktär och vinnarmentalitet, säger Citys målvaktshjälte Willy Caballero, som utöver flera fenomenala räddningar i öppet spel dessutom plockade en straffspark från Radamel Falcao, till Viasat.  

Han fick medhåll av målskytten John Stones. 

– Den var ganska galen... , säger mittbacken när han ombeds att summera tillställningen. 

"Matchen man lever för" 

I Viasats studio satt experten Erik Niva och pustade ut över den galna matchen. 

– Herrejösses, vilken match, säger Niva.

– Om man enbart ser till underhållningsvärdet så placerar sig den här matchen så högt upp på skalan som det överhuvudtaget finns utrymme för att skicka in den på. Det är klart att man kan och ska ha synpunkter på hur lagen prioriterade försvarsspelet, men just nu sitter man bara här och njuter över att ha åkt med på den här berg-och-dalbanan. Det här var den fotbollsmatchen man lever för att få uppleva.