Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hyllas i Norge: "Ingen vill bråka med Lagerbäck"

Lars Lagerbäck fick äntligen ta första trepoängaren med Norge i VM-kvalet när Azerbajdzjan slogs tillbaka med 2-0 på Ullevål. Och efter matchen hyllades han av både experter och spelare. – Ingen vill bråka med Lagerbäck, säger NRK:s fotbollsexpert Tom Nordlie.

Efter en tung start har Lars Lagerbäck så sakteliga fått fart på det norska landslaget och under fredagskvällen tog han sin första trepoängare i VM-kvalet som norsk förbundskapten. Efter matchen var det många som tog sig tid för att hylla 69-åringen.

– Lagerbäck utstrålar inte bara lugn. Han är både stark och auktoritär. När jag frågade en av spelarna om jag kunde få startelvan till matchen fick jag till svar: ”Lojalitet är min största värdering” och då förstår jag att han har det. Ingen vill bråka med Lagerbäck, säger NRK:s fotbollsexpert Tom Nordlie enligt Dagbladet.

"Vi ger verkligen allt"

En VM-plats i Ryssland kommer inte gå att nå för Lagerbäcks Norge, i stället är siktet inställt på EM 2020 och även bland spelarna är det positiva tongångar när Lagerbäcks inflytande ska analyseras.

– Lars är tydlig med vad han vill och det ser bättre och bättre ut. Vi är mer solida och ser mer och mer ut som ett lag som är svåra att bryta ned, säger lagkaptenen Stefan Johansen.

– Det är inget tvivel om att vi haft utveckling under Lagerbäcks ledning. Vi ger verkligen allt, fyller mittfältstalangen Mats Møller Dæhli i.

Norsk fotboll andas optimism för tillfället. Återstår att se om hyllningskören är lika högljudd efter måndagskvällen då Norge ställs mot den regerande världsmästaren Tyskland. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.