Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hyllar fansen: "De är för snälla mot mig …"

En islänning lägger av. En annan skriver kontrakt vilken dag som helst. Eller? – Det är vår förhoppning och ambition, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Hjalmar Jonssons avslutning som spelare i IFK Göteborg är inget att berätta för barnbarnen om. I ett omkastat och aningen reservbetonat Blåvitt var det många som var rostiga eller hade kopplat på semesterhjärnorna.

En av dem var ”Hjalle”, som sprang bort sig helt när Norrköping kvitterade till 1–1 i mitten av första halvlek.

Men det spelade mindre roll en sådan här dag. IFK Göteborg hade ingenting att spela för – och det syntes.

Det var Norrköping som ägde den här matchen från första sparken. Trots det kunde Lawson Sabah ge Blåvitt ledningen efter hörna i tionde minuten, hans första allsvenska mål för IFK.

Utöver det hade Tobias Hysén ett farligt skott över och Elias Omarsson ett par halvchanser. Resten handlade om Norrköping denna råkalla novembereftermiddag. Sebastian Andersson jagade skytteligatiteln, gjorde två mål – men kunde ha gjort fem. Niklas Bärkroth hittade rätt en gång. Att det stannade vid 3–1 till hemmalaget går mest att skylla på oskärpa och otur. Norrköping var helt enkelt så mycket bättre.

Sista kvarten valde de många Blåvittsupportrarna att hylla Hjalmar Jonsson än en gång. Nu är det långa och slutliga avskedet äntligen avklarat efter 15 spelår.

– De är för snälla mot mig … Det har varit rätt många tankar senaste tiden kring det här. Jag kände att det blev en sorts avslutning i sista hemmamatchen. Nu, när jag står här, är det mer bara skönt att det är över, säger ”Hjalle”, som försäkrar att han inte vet vad han ska göra nu när spelarkarriären är över, att inget är klart – än.

Han fortsätter:

– Jag vill jobba med fotboll – och då hellre i träningsoverall än kostym.

Men först väntar en Islandsresa då han ska visa upp sitt hemland för bland annat Tobias Hysén, Hannes Stiller och Stefan Selakovic.

Vart långhårige landsmannen Elias Omarsson, lånet från Vålerengen, tar vägen är mer osäkert. Han har hela hösten fått frågan från journalister var han kommer att spela 2017. Han har varje gång upprepat med en papegojas envishet att han gärna stannar i IFK Göteborg, att övergången blir permanent.

Var ligger bollen nu?

– Hos hans agent. Det finns flera klubbar som är intresserad av honom och vi är en av dem. Det beror ju på vilka krav och önskemål som finns, men jag hoppas att det löser sig så att han spelar för IFK Göteborg även nästa säsong, svarar Mats Gren.