Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rebecka Blomqvist gjorde mot Kristianstad sitt elfte allsvenska mål för säsongen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Hyllar Blomqvist efter nya målet: "Värd all framgång"

Rebecka Blomqvist fortsätter göra mål för sitt GFC. Efter segern över Kristianstad hyllar Marcus Lantz sin skyttedrottning.
– Hon gör inte bara mål, hon gör så mycket annat som man kanske inte tänker på.

Rebecka Blomqvists 2-0-mål mot Kristianstad betydde hennes elfte allsvenska mål för säsongen, vilket befäster hennes skytteligaledning.

– Det är såklart skönt att göra mål. Nu har jag fått göra några stycken och när vi spelar såhär vet jag att det kommer minst ett bra läge under matchen och förhoppningsvis kan jag förvalta det och nu lyckades jag göra det, säger 22-åringen.

LÄS MER: GFC befäste andraplatsen: "Hatten av för tjejerna"

Hon och Pauline Hammarlund har tillsammans stått för 19 av lagets 32 gjorda mål den här säsongen. Men med Hammarlund knäskadad från Blomqvist nu andra kompanjoner i anfallet.

– Vi tappar en bra spelare som producerat mål och är bra i boxen. Hon har kanske andra kvaliteter än vad jag har, vi har kompletterar varandra bra.

– Nu skulle Zigiotti spela topp och hittar vi också varandra bra men det kanske blir en annan typ av spel, lite mer kombinationsspel. Och nu när Karro (Lundin) fick spela löser vi det också. För min del förändrar det kanske inte jättemycket, jag ska fortfarande göra det jag är bra på men det är kort vi tappar en fantastisk spelare.

"Värd all framgång"

Marcus Lantz drar sig inte för att lovorda sin skyttedrottning efter säsongens elfte allsvenska mål.

– Rebecka gör inte bara mål, hon gör så mycket annat som man kanske inte tänker på. Hon gör ett jobb i försvarsspelet och löper kopiöst. Hon är fantastisk bra i sina bollmottagningar och den utvecklingen hon haft sedan vi kom är så rolig att följa. Hon är värd all framgång, hon jobbar stenhårt på träningarna varje dag. Det är väldigt kul att se hur hon går framåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.