Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hur svårt kan det vara att göra mål?

Det svenska landslaget står fortfarande på noll skott på mål i EM – och självklart också på noll mål. Det enda målet har gjorts av Irlands Ciaran Clark ... här kommer tio tips till Hamréns landslag om hur man kan göra mål.

1. Skjut bollen på mål
En förutsättning för att göra mål är att skjuta bollen på mål. Att under två hela matcher misslyckats med att få iväg ETT enda skott på mål håller inte. Lika bra att ta bort den känslan direkt. Gå på avslut direkt på avsparken.

2. Prova att nicka
Det verkar ju gå sisådär för Zlatan & Co att skjuta in bollen i mål, eller att ens träffa målet. Kanske bättre att använda huvudet och försöka nicka bollen på mål? Det gick ju bra för Kennet Andersson så varför inte ...

3. Självmål
Tyvärr för svensk del så spelar Ciaran Clark bara för Irland. Den irländske mittbacken är ju fortfarande bäste målskytt för Hamréns landslag i Frankrike. Bara hoppas att Jan Verthongen eller Toby Alderweireld är lika generösa som den gode Clark.

4. Zlatan
Superstjärnan har varit blek i Frankrike. Haft svårt att hitta sina ytor och tog på sig en stor roll inför mästerskapet. Upp till bevis för den långe. Kommer från en kanonsäsong och borde vara i kalasform. Inte såhär han vill avsluta sin landslagskarriär?

5. Rör på er
Mot Irland och Italien har de svenska spelarna sprungit enormt mycket mer bakåt i planen än framåt. Mot Belgien måste de svenska spelarna ta fler löpningar offensivt, visa sig för varandra, vilja ha bollen. Det lärde man ju sig som pojklagsspelare. Hör du det Albin, spring framåt.

6. Använd tåpaj
Brasseikonen Romario var en av världens bästa anfallare och gjorde mål på alla tänkbara sätt. Men mest känd är han nog för alla sina avslut med tåpajen. Ett avslutssätt som fallit lite i glömska. Det behöver inte alltid vara så snyggt. Bara tåa in bolluslingen.

7. Volley
Vem minns inte volleyträffen från Zlatan mot Frankrike i förra EM? Bara att upprepa nu, EM spelas ju dessutom i Frankrike.

8. Väggspel
Henrik Larsson var nästintill magisk på att med enkla metoder vägga sig igenom ett försvar. Går det att kalla in "Henke" till matchen mot Belgien?

9. Finta
Det går inte alltid att springa igenom ett försvar, att passa sig fram till lägen. De svenska spelarna måste våga dra sin gubbe. Hur svårt kan det vara egentligen?

10. Släpp handbromsen
Det känns som att Erik Hamrén har använt både handbroms och säkerhetsbälte mot Irland och Italien. Visst, säkerhetsbältet uppfanns i Sverige men vi behöver väl inte använda det hela tiden?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.