Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hur ska Öis ersätta Sahlins assistfot?

Han har legat bakom tre av Öis senaste fem mål och har i sin nyfunna roll på mittfältet slagit avgörande passningar med klass under våren.
Men när derbyt startar får Sällskapet klara sig utan Hannes Sahlins vänsterfot.
– Det är extremt surt, säger han.

En titt i toppen på assistligan i superettan får även den mest inbitne Öis-supportern att haja till en aning. Att Gustav Ludwigson står allra högst upp i den rankingen har nog inte undgått många, att även Hannes Sahlin nosar på topplaceringarna i listan överraskar desto mer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Assist till Gustav Ludwigsons matchvinnande mål senast mot Brage. Dubbel assist till backarna Anton Lans och David Engström i förlustmatchen mot Dalkurd i slutet av maj. Hannes Sahlins vänsterfot har varit glödhet de senaste omgångarna.

Men det kommer inte komma Örgryte till gagn i måndagens derby. Säsongens tredje gula kort mot Brage innebär avstängning mot Gais.

– Det är extremt surt. Det känner man verkligen nu när det närmar sig matchen, med spänningen och allt runt omkring. Det är väldigt segt. Det var en korkad varning att ta. Den är solklar men … det var väl kanske ett trötthetstecken, säger han.

– Jag får pusha på de andra så gott det går. Det var länge sedan man såg ett derby från läktaren.

LÄS MER: Skadehelvetet som följt derbylagen under våren

Flyttats upp i planen

Veteranen med mängder av matcher och sju säsonger för klubben har med allt tätare frekvens återfunnits på mittfältet i år. Det är en av förklaringarna till att poängen blivit fler.

– Jag tar fler fasta och så knoppar vi dit två mål i en match. Jag är mittfältare också och kommer lite högre upp i banan. Och jag spelar, säger han.

Hur ska laget ersätta din vänsterfot i derbyt?

– Det finns några fötter som är väldigt bra som kan gå in där, oavsett vem det nu blir som går in där. Det är inte så att det är något dödligt vapen, min vänster.

Tränaren Thomas Askebrand får ännu en gång laborera om i laget i och med Hannes Sahlins frånvaro.

– Hannes har en bra fot och är duktig på att slå avgörande passningar så klart att det är ett avbräck, men vi har fler bra fötter så vi får koncentrera oss på de som kan spela. För hans del och för lagets del är det klart det är synd att han inte kan vara med, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.