Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hovet om Zlatans ultimatum: "Inga sådana krav"

Enligt uppgifter ställde Zlatan ett ultimatum till kungaparet. Stjärnan ville att varken Kosovare Asllani eller Caroline Seger skulle få närvara - men nu dementerar hovet uppgifterna, skriver Expressen.

Det var i boken "Ibra – grandeur nature" skriven Damien Degorre och Arnaud Hermant som det framkom uppgifter om att Zlatan ställt krav på Kungaparet under deras statsbesök i Paris för två år sedan. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Villkoret innebar helt enkelt att Caroline Seger och Kosovare Asslani, vid den tiden lagkamrater i PSG:s damlag, inte fick närvara vid träffen. 

När Kungaparet skulle besöka Parc des Princes försvann plötsligt Segers, Kosovares och lagkaptenen Sabrina Delannoy medverkan i programmet.  

"Vi var bjudna för att i dag träffa Kungen och Drottningen, i går kväll blev det tydligen inställt vilket inte gällde för alla. Varför det blev så här låter vi vara osagt. Dock vill vi poängtera att det har ingenting att göra med vårt kungapar", skrev Asslani på Twitter vid tillfället. 

Damlandslagets två stjärnor fick dock träffa Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia - men inte samtidigt som Zlatan. 

Men enligt Hovets informationschef Margareta Thorgren är uppgifterna helt fel. 

– Det fanns inga sådana krav. Kungaparet träffade Zlatan och PSG-tjejerna samma dag, men inte samtidigt. Zlatan hade någon match dagen efter, så han kunde inte delta på middagen, men däremot kunde de svenska fotbollstjejerna göra det, säger hon till Expressen

Läs också: Zlatan: Det är de eller jag

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.