Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Hoppas och tror att hon kommer hit”

GFC har minskat sin lönebudget rejält – och tänker inte vika från den linjen ens för Lotta Schelins skull. – Kommer hon till oss så blir det inte en dyr värvning, säger ordförande Peter Bronsman.

GFC har bytt linje, bantat spelarkostnaderna och satsar numera hellre på inhemska, unga spelare än färdiga, dyra stjärnor. Så när nu landslagsstjärnan Lotta Schelin bestämt sig för att flytta hem till Sverige lär klubbkänslan gå före pengarna – om den nyblivna Champions League-mästaren väljer GFC.
– Självklart blir vi jätteglada om hon kommer till oss, hon är ju göteborgare och spelade här i åtta år. Men vi kommer inte att erbjuda henne något drömkontrakt, utan då är det den lönesättning vi har som gäller, säger Peter Bronsman.

Han är vd för jätteföretaget Kopparbergs som omsätter närmare två miljarder årligen, men Bronsman hävdar med emfas att klubbens filosofi står fast, även om Lotta Schelin sitter på andra sidan av förhandlingsbordet.
– Vi har inga bankkonton där det ligger pengar som vi inte vet vad vi ska göra av. Vi bygger ett lag för framtiden här, det är den linjen vi valt och den tror vi stenhårt på. Vi kommer att bli ett vinnande lag, även om det kan ta lite tid.

Har ni erbjudit Schelin ett kontrakt?
– Vi har väl inte skickat något rent fysiskt, men vi har gett henne allt sånt. Sportchefen har visst utrymme, men han får hålla sig inom budgeten. Vi ska tänka framåt, då kan man inte hålla på och ändra sig.

Finns inte risken att något annat svenskt lag lockar med mer pengar?
– Jo, det är väl alltid någon som väljer att överladda. Men om hon kommer till oss så blir det ingen dyr värvning. Och om hon inte kommer så är det så, hon är fortfarande en fantastisk person.

Ni har skurit ner på lönekostnaderna – ger inte det mer utrymme för värvningar?
– Vi har en mycket lägre spelarbudget, men på sikt kommer de spelarna att bli bättre och dyrare. Vi har värvat stjärnor tidigare men inte vunnit särskilt mycket. Om man inte går framåt, då gör man fel. Då måste man göra något åt det.

Tror du att Lotta Schelin kommer att spela i GFC?
– Jag hoppas och tror det. Vi har fått signaler på att hon vill hem, men att hon inte har bestämt sig än. Så det beror mest på henne egentligen, säger Peter Bronsman.