Hoppade in och fixade Gais-poäng

Gais behövde ett mål - så Bosko Orovic kastade in Mahmoud Eid. Sex minuter senare hade anfallaren fixat 1–1 mot Helsingborg.
– Det här var precis vad jag och laget behövde, säger han.

ANNONS
|

63 minuter på matchklockan.

Tabelltvåan Helsingborg i ledning med 1–0 sedan Damir Mehics tappade boll i slutet av den första halvleken hade studsat på en liggande Andreas Granqvist och in i mål.

Gais jagade kvittering. Tränaren Bosko Orovic vände sig till Mahmoud Eid.

– Han sa bara: "Gå in och var fräck, gå in och avgör". Det är de direktiven jag brukar få av honom när jag hoppar in. Han ställer höga krav på mig och det har han rätt till att göra.

Nu lyckades Eid inte avgöra matchen, men han fixade 1–1 till sitt Gais.

Målet kom i den 69:e minuten, blott sex minuter efter att han hade bytt av Edin Hamidovic.

ANNONS

– Ska jag vara ärlig så minns jag inte så mycket av målet. Bara att det var ett inlägg in i boxen, jag ville bara vara med på andrabollen. Den damp ner framför mig så det var bara att smälla in den. Det var jävligt skönt. Ett viktigt mål för mig och för laget, säger han.

LÄS MER:Så bra var Gais-spelarna mot Helsingborg

Fullträffen var Eids första i Gais-tröjan. Han anlände i somras på lån från Kalmar FF.

– Som forward eller mittfältare vill du alltid göra poäng, men det är Bosko som bestämmer vem som spelar. Du själv pushar alltid laget och gör ditt jobb, så är det bara.

"Vi är på rätt väg"

Bosko Orovic om bytet Hamidovic-Eid:

– Eid gjorde mål va? Det räcker ju.

Rätt lyckat då?

– Ja.

Matchen slutade 1–1.

Helsingborg var laget som låg närmast segern. Rasmus Jönsson hade två skott i ribban, Wanderson en vass frispark och en nick som räddades på mållinjen.

LÄS MER:Wanderson tillbaka i Göteborg - buades ut

Bland annat.

– I första halvlek hade de något mer boll än oss och kom till lite småfarliga lägen. I andra tycker jag att vi gick in och gjorde det vi är bra på. Vi försökte spela, hålla i bollen. I första slog vi mycket chansbollar. Andra halvlek var klart godkänd och en poäng är bra. Det finns grejer att ta med sig till nästa match, säger Eid.

ANNONS

LÄS MER:"Guldbollen-vinnare filmar mot en 25-åring med lika dåligt hårfäste"

Där väntar jumbon Gefle. Gais skulle behöva en seger där. Avståndet ner till kvalplats är bara tre poäng.

– Vi har haft en säsong där vi inte har fått något gratis. Vi måste jobba väldigt hårt för alla poäng, det är bara att acceptera det och gå ut och köra i varje match. Nu har vi tagit poäng i två raka matcher. Vi är på rätt väg, tycker jag, säger Eid.

Fakta: Så startade Gais

(3-5-2): Mehic - Olsson, Nyström, Angelin - Wängberg, Östling, Bergholtz, Bohm, Wede - Hamidovic, J. Westermark

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS