Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Hope Solos hund sköts – nu död: ”Förkrossade”

Hunden Conan sköts och fördes akut till sjukhus – men livet gick inte att rädda.
Nu är ägaren och målvaktslegendaren Hope Solo, 38, i sorg.
"Han kämpade in i det sista", skriver Solo på Twitter.

Det var under torsdagskvällen som Hope Solo fick uppleva en mardröm när hon upptäckte att någon hade skjutit hennes dobermann Conan.

På Instagram delade hon med sig av den hemska nyheten.

”Vår magnifika hund Conan (längst till vänster i bilden nedan) befinner sig i kritiskt tillstånd efter att ha blivit skjuten förra kvällen. Det är svåra nyheter att behöva berätta, men ännu svårare är det att förstå hur man kan göra något så här vidrigt”, skrev hon.

LÄS MER: Hope Solos hund skjuten

Saker och ting var oklart kring vad som hade hänt. Men hunden fördes till akuten med skottskador i de främre benen och Solo trodde att hunden skulle behöva protes – om den skulle överleva.

"Jerramy (tidigare NFL-stjärna som Solo bildat familj med) och jag är chockade och förkrossade. Men vi vill tacka Wilkes djursjukhus för att de förde Conan till akuten."

Men Conans liv gick inte att rädda. Under söndagen, svensk tid, levererade USA:s tidigare landslagsmålvakt de tråkiga nyheterna.

LÄS MER: Göteborg FC-tränaren om diskussionerna kring säsongsstarten

”Vi är förkrossade att berätta att Conan gick bort i går av blodförlusten. Han kämpade in i det sista. Vi är krossade. Bara en hund springandes i skogen som försökte komma hem. Vi köpte 30 hektar så att våra hundar kan springa fritt och leva sitt liv till fullo.”, skriver Solo på Twitter och fortsätter:

”Som djurälskare har vi svårt att förstå att någon använder sin rätt att äga ett vapen till att skjuta ett husdjur.”

Hope Solo spelade i Göteborg FC 2004. Hon slutade med fotbollen 2016 med över 200 landskamper och bland annat ett VM-guld och två OS-guld på meritlistan med USA.

LÄS MER: Göteborg FC:s lagkapten om pojkvännens stöd efter skadan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.