Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Holland har hoppet kvar: "Allt är möjligt"

Seger med hela 7-0 krävs för att stjäla andraplatsen från Sverige – men hoppet har inte helt övergett "Oranje". – Allt är möjligt, säger förbundskaptenen Dick Advocaat.

Sverige slaktade Luxemburg med 8-0 samtidigt som Holland bara lyckades besegra Vitryssland med 3-1 på bortaplan. Det gör att förutsättningarna inför det som tidigare förväntades kunna bli en riktig rysare har förändrats markant. Nu kan Blågult helt plötsligt åka till Amsterdam och förlora med 6-0 och ändå knipa andraplatsen i VM-kvalgruppen – samtidigt som holländarna måste anfalla som aldrig förr. 

Efter matchen i Vitryssland sa lagkapten Arjen Robben att "Oranje" står inför en omöjlig uppgift, men på presskonferensen inför matchen mot Sverige försökte anfallaren åtminstone ge sken av att han och Holland tror att det omöjliga kan bli möjligt. 

– Det gäller att vinna matchen i morgon. Det är klart att 7-0 är ganska mycket, vi skall göra vårt bästa. Vi vill absolut vinna. Vi representerar Nederländerna. Därför vill vi göra så bra vi kan. 

Han fortsätter: 

– Det blir förstås väldigt svårt. Vi skall spela så bra vi kan och vinna så stort vi kan. Men vi skall inte lura oss själva. 

Förbundskapten Dick Advocaat, som berättar att han trots utgångsläget inte tänker satsa på fler offensiva spelare än vanligt i sin startelva, är inne på samma linje. 

– Det blir svårt att vinna med 7-0. Det skall spelas en match. Allt är möjligt. Visst är det svårt att göra sju mål mot Sverige som är ett starkt lag. Man skall alltid spela med det starkaste laget man har. Jag kommer inte använda fler anfallare än jag brukar spela med. 

Om Holland inte lyckas med bragden blir VM-slutspelet det andra raka mästerskapet som landet missar. Därmed är det inte omöjligt att 33-årige Arjen Robben, som fortfarande är den stora stjärnan i laget, kan göra sin sista landskamp mot Sverige. Men själv är han inte intresserad av att diskutera framtiden. På frågan om matchen mot Blågult blir hans sista svarade han kort: 

– Jag tänker inte svara på sådana frågor.