Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjälten: ”Vi förtjänade att vinna”

Han blev inbytt först i den 79:e minuten, men tiden räckte för Éder – och i förlängningen sköt han EM-titeln till Portugal. – Vi är verkligen värda den här segern, säger han.

Fram till EM-finalen hade Éder spelat drygt 15 minuter under EM-turneringen – och mot Frankrike blev han inbytt i den 79:e minuten. När matchen väl gick till förlängning klev 28-åringen fram som Portugals segerorganisatör – och dundrade in 1-0-målet i den 109:e minuten.

Fullträffen innebär att landslaget, som sedan höll undan, nu tagit sin första mästerskapstitel någonsin. 
– Vi kämpade hårt och vi var verkligen värda den här segern för allt arbete vi har gjort. Alla i laget har kämpa under en lång tid. Det är fantastiskt. Jag anser att vi är värda det här, berättar Éder i TV4:s sändning.

Han är inte direkt besviken över den begränsade speltiden under mästerskapet.
– Redan från första dagen kände jag att jag kunde prestera. Laget trodde på mig så jag har kämpat på för att ge mitt bidrag och nu fick jag chansen, säger matchhjälten.

Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo tvingades lämna skadad i den 25:e minuten – men pratade med Éder under pausvilan.
– Han sa till mig att nu måste vi göra segermålet. Han gav mig sin styrka och energi. Portugal förtjänade att vinna, menar Éder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.