Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hjälte mot Belgien - men missen kan bli dyrbar

Han stod för två assist i segermatchen mot Belgien. Men en hands på mittplan, som innebar gult kort, hindrar Aaron Ramsey från att kunna hjälpa Wales i landets dröm om EM-final.

Mycket av skriverierna när det gäller Wales prestationer i EM har handlat om Gareth Bale och hans målskytte. Men en spelare som också har imponerat stort under hela mästerskapet är Wales andra superstjärna, Aaron Ramsey. När sensationslaget slog till med en jätteskräll mot Belgien i EM-kvartsfinalen var mittfältaren en av de absolut bästa spelarna på plan. 

Först slog han hörnan till Ashley Williams kvitteringsmål. Och i den andra halvleken drog han upp anfallet som Hal Robson-Kanu, efter en läcker fint, avslutade med att pricka in 2-1. Och Arsenal-spelaren stod inte bara för viktiga passningar och poäng under matchen, han slet också förtjänstfullt i defensiven mot de belgiska fixstjärnorna. 

Men semifinalen mot Portugal kommer mittfältsmotorn få följa från sidan. Efter en olycklig hands på mittplan valde domaren Damir Skomina att varna stjärnan, vilket betyder att han är avstängd i nästa match.

– Tungt. Det man kan diskutera och ta en debatt om är att relativt små förseelser ska kunna resultera i att man missar en så stor jättematch. Det här skulle ha varit den största matchen han skulle spelat. Det känns inte moraliskt rätt, säger Johanna Frändén i SVT:s studio efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.