Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Thomas Johansson / TT

Historisk poäng för Kungsbacka

Tappad ledning, men historisk poäng.
2-2 hemma mot Limhamn Bunkeflo innebar att nykomlingen Kungsbacka DFF, på sjätte försöket, spräckte poängnollan i damallsvenskan.

Kungsbacka DFF har lärt sig den hårda vägen hur det är att vara nykomling i damallsvenskan. Förlusterna har avlöst varandra och den historiska poängen har lyst med sin frånvaro.

Men efter fem raka förluster kom säsongens kanske bästa chans att spräcka poängnollan. Då var det nämligen nästjumbon Limhamn Bunkeflo som stod för motståndet.

Ett drömläge, men också en måstematch.

– Det har redan börjat bli lite av ett toppskikt och bottenskikt i tabellen och vi skulle behöva ta fyra eller sex poäng på de här två kommande matcherna, sa Henrik Korhonen till GP inför matchen.

Det började dock knappast så så bra hemma på Påskbergsvallen och efter 21 minuter så hade gästerna tagit ledningen genom Sophie Sundqvist.

Första poängen någonsin

Kungsbacka kom dock både tillbaka och gick om. Mindre än kvarten in i den andra halvleken prickade Sara Nilsson in kvitteringsbollen. Dryga fem minuter kom också ledningsmålet genom Jenny-Julia Danielsson.

Ledningen blev dock inte särskilt långlivad. Med sitt andra mål för matchen kvitterade nämligen Limhamn Bunkeflo, och målskytten hette återigen Sophie Sundqvist.

Kvitteringen fastslog slutresultatet 2-2 och den viktiga trepoängaren uteblev ännu en gång för Kungsbacka.

Trots detta blev det alltså en historisk afton för Kungsbacka som införskaffade klubbens första poäng i damallsvenskan någonsin.

Nästa chans att ta klubbens första allsvenska seger kommer 19 maj, då gästar man Kif Örebro på Behrn Arena.

LÄS MER: GFC tog ny seger – hänger på i toppen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.